Franţa şi Germania vor construi un nou avion de luptă european, care va înlocui modelele Typhoon şi Rafale

Autorităţile franceze şi germane au decis să dezvolte un avion de luptă comun la nivelul Uniunii Europene, această măsură fiind menită să consolideze cooperarea în domeniul securităţii şi apărării.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.07.2017 - 19:22

Autorităţile franceze şi germane au decis să dezvolte un avion de luptă comun la nivelul Uniunii Europene, această măsură fiind menită să consolideze cooperarea în domeniul securităţii şi apărării, informează Reuters citată de Mediafax.

Decizia franco - germană a fost prezentată într-un document emis după şedinţa comună a guvernelor de la Paris şi Berlin.

Cele două state urmează să prezinte, până la mijlocul anului următor, un proiect pentru dezvoltarea noului avion.

În document se mai afirmă că noul aparat de zbor ar urma să înlocuiască Eurofighter Typhoon şi Dassault Rafale, avioane folosite de aviaţia germană, respectiv cea franceză. Însă nu se menţionează nimic despre un eventual rol al celorlalte ţări din proiectul Eurofighter în ceea ce priveşte dezvoltarea noului avion de vânătoare european.

De asemenea, Franța și Germania au fost de acord să stabilească un cadru de cooperare pentru dezvoltarea următorului model al elicopterului de atac Tiger şi pentru rachete tactice sol-aer.

Franța și Germania vor mai coopera în ceea ce priveşte achiziţionarea de sisteme terestre, inclusiv tancuri şi artilerie.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...