Francezii învață democrație de la români. 1500 de oameni au făcut un miting împotriva corupției la Paris, după modelul marilor demonstrații din București

O manifestaţie împotriva politicienilor corupţi a avut loc duminică la Paris, cu participarea a circa 1.500 de oameni.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2017 - 19:57

O manifestaţie împotriva politicienilor corupţi a avut loc duminică la Paris, cu participarea a circa 1.500 de oameni, informează Digi 24.

Acțiunea s-a desfășurat în Place de la Republique, după un apel făcut pe reţelele sociale care a dat drept exemplu protestele anticorupție din România.

Protestul a fost numit „Adunarea împotriva corupţiei aleşilor”. Manifestanții cer ca legea să fie egală pentru toți și protestează faţă de politicienii care deturnează banii publici și se află în conflict de interese. Mişcarea Anonymus şi-a declarat sprijinul faţă de manifestaţia de la Paris.

Protestatarii au întâmpinat cu aplauze propunerea unui dintre ei, care cere „a şasea Republică”, ceea ce este echivalent cu modificarea Constituţiei.

Unul dintre motivele care au declanşat protestul este un proiect de lege care ar urma să reducă la 12 ani perioada de prescriere a infracţiunilor de abuz în serviciu, corupţie şi deturnare de fonduri publice.

Citește totul despre:

Comentarii