12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO. Bilanțul cutremurului devastator din China: 19 oameni au murit, alți 247...

FOTO+VIDEO. Bilanțul cutremurului devastator din China: 19 oameni au murit, alți 247 sunt răniți

UPDATE 12.27: 19 oameni au murit, iar alți 247 sunt răniți, în urma cutremurului din Sichuan, transmite Reuters. Cel puțin șase morți sunt turiști. 

Sichuan este zguduită frecvent de cutremure. Un seism major din 2008 a omorât aproxiamtiv 70.000 de oameni. 

 


13 oameni au murit, iar alți 175 sunt răniți, în urma cutremurului estimat între 6,5 și 7 grade, a anunțat presa de stat, citată de Agerpres. Între victime, se află și șapte turiști, dintre care doi și-au pierdut viața.

Cel puțin cinci dintre cei 13 morți sunt turiști care vizitau Parcul Național Jiuzhaigou,din provincia Sichuan, în nord-vestul Chinei. 

Alte 28 de persoane au suferit răni grave. Parcul montan, cunoscut pentru lacurile și cascadele sale pitorești, era închis la momentul în care a survenit cutremurul, la ora locală 21:19, notează și DPA. 



Numărul exact al străinilor aflați în zonă nu este încă cunoscut, a completat Xinhua. Un francez și o femeie din Canada, aflați printre răniți, au fost tratați la un spital din Jiuzhaigou.

Cutremurul a fost resimțit și la Beijing, la peste 1.200 kilometri distanță. Institutul geologic american a raportat o magnitudine de 6,5, în timp ce mass-media de stat din China a plasat magnitudinea seismului la 7,0.

Circa 31.500 de turiști aflați în regiune au fost evacuați în locații sigure cu ajutorul autobuzelor turistice și al vehiculelor particulare, a precizat Xinhua.

Cu toate acestea, circa aproximativ 100 de turiști au rămas blocați în zona Ganhaizi a parcului, a declarat pentru DPA purtătorul de cuvânt al biroului de promovare turistică din Sichuan, Chen Weide.

 

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...
Ultima oră
Pe aceeași temă