14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO FOTO Povestea din spatele celor mai emoționante fotografii din timpul atacului...

VIDEO FOTO Povestea din spatele celor mai emoționante fotografii din timpul atacului armat din Las Vegas

Fotograful David Becker a reușit să surprindă una dintre cele mai emoționante serii de fotografii din timpul atacului armat din Las Vegas, supunându-se unui risc mortal, scrie Time U.S.

"După doar 10 minute de la debutul concertului lui Jason Aldean, actul final al festivalului country, a început măcelul", își amintește Becker, fotograf oficial Getty Images, care se afla în cortul pentru presă. El a auzit mai multe zgomote despre care a crezut că provin de la pocnitori și de la artificii, însă, la un moment dat, mulțimea a început să alerge panicată, iar "haosul a izbucnit".

Becker și-a luat camera din cortul media și, în loc să se adăpostească, a căutat un loc bun din care să poată observa și fotografia incidentul. "Mulți oameni plângeau, vorbeau haotic la telefoane, îmbulzindu-se panicați fără să înțeleagă ce se întâmplă".

Becker a mai declarat, pentru publicația Time, că focul a fost sporadic. "S-a oprit brusc, apoi, brusc, s-au auzit mai multe împușcături, apoi iar s-a așternut liniștea, când am pofitat de ocazie și am făcut mai multe fotografii. Am auzit cum oamenii se strigau între ei, se căutu. Se striga să se stingă luminile și toată lumea alerga pentru a-și salva viața".

Fotograful mărturisește că a fost impresionat de mobilizarea oamenilor, care au început să se ajute între ei, să se protejeze, moment în care a surprins cele mai emoționante fotografii. "A fost greu să înțelegem ce se întâmplă", își amintește el.

La ora 22:12, la doar câteva minute după ce au izbucnit împușcăturile, Becker a fotografiat un bărbat care părea că protejează o femeie prăbușită la pământ. Câteva momente mai târziu, amândoi s-au sculat și au fugit a mai adăugat fotojurnalistul. În drumul său spre ieșirea din incinta unde a avut loc concertul, Becker a mai surprins imaginea unei femei prăbușite, care sângera, dar bărbatul a declarat, pentru Time, că abia când a revăzut fotografiile, în siguranță, și-a dat seama că persoana căzută era plină de sânge. "Acesta a fost momentul cnd am înțeles pericolul la care m-am supus, când am înțeles că oamenii au murit".

Uitându-se din nou la fotografiile surprinse, "puteam să văd oameni plini de sânge și am exclamat "Doamne, asta e adevărat. S-a tras în noi". 

Bilanţul victimelor în urma atacului armat din Las Vegas a fost actualizat la 59 de morţi şi 527 de răniţi, informează șeriful Joseph Lombardo, potrivit Mediafax. Conducerea Spitalului Universitar din Las Vegas a precizat că 12 persoane sunt internate în stare critică.

 

Cele mai citite

Ministrul belgian al Sănătății solicită UE să ia mai multe măsuri împotriva fumatului

UE are nevoie de mai multe inițiative pentru a combate consumul de tutun și pentru a crea un mediu sănătos axat pe prevenire, a...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Aproape 100 de persoane sunt încă date dispărute după atacul de la Moscova

În jur de 95 de persoane sunt încă dispărute după atacul de săptămâna trecută din apropierea Moscovei, când bărbați înarmați au deschis focul la...
Ultima oră
Pe aceeași temă