10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Toaletele unui sanctuar de război din Tokyo au explodat

FOTO: Toaletele unui sanctuar de război din Tokyo au explodat

O explozie a avut loc, luni dimineața, la sanctuarul de război Yasukuni din centrul capitalei Japoniei, Tokyo, potrivit presei japoneze, citate de Mediafax. 

Peste 100 de poliţişti, pompieri şi oficiali au venit la faţa locului după ce s-a auzit o explozie în toaletele sanctuarului Yasukuni, potrivit agenţiei de presă Kyodo. Nicio persoană nu a fost rănită. 

Poliţia a anunţat că a găsit posibile urme ale unei explozii, baterii şi fire la sanctuar, potrivit postului naţional NHK. Anchetatorii au apreciat că ar putea fi vorba despre o acţiune motivată politic, potrivit Kyodo.

Sanctuarul aduce un omagiu milioanelor victimelor japoneze de război, printre care se află şi criminali de război.

Situat în centrul Tokyo, Yasukuni aduce un omagiu celor 2,5 milioane de soldaţi morţi pentru Japonia în războaiele moderne. Reputaţia sa controversată provine din faptul că în 1978 au fost adăugate numele a 14 criminali de război, condamnaţi de Aliaţi după 1945.

Relaţiile Japoniei cu vecinii rămân marcate de amintirea atrocităţilor comise de trupele imperiale în timpul colonizării Peninsulei Coreea (1910-1945) şi ocupării parţiale a Chinei (1931-1945).

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă