12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO: Mărturii ale tinerilor care au asistat la explozia de...

FOTO + VIDEO: Mărturii ale tinerilor care au asistat la explozia de pe Manchester Arena: A fost cel mai înfricoșător moment din viața mea. Înainte de bubuitură, toată lumea râdea și vorbea despre concertul Arianei Grande. Apoi au început să țipe și să se îngrămdească spre ieșiri

Participanții la concertul Arianei Grande, de pe Manchester Arena, care au reușit să părăsească sala de concerte în siguranță, după ce o explozie a cauzat moartea a 22 de persoane și rănirea a 59, au povestit, pentru publicațiile internaționale, cum zgomotul puternic a stârnit panică printre persoanele din interiorul arenei, care au început să fugă, să țipe și să se calce în picioare.

„A fost cel mai înfricoșător lucru pe care l-am văzut în viața mea. S-a auzit foarte tare, ca o bubuitură foarte intensă. Înainte de acel sunet, toată lumea râdea și vorea despre show. Dar apoi toți au început să țipe și să se îngrămădească spre ieșiri. Era foarte multă gălăgie. Nimeni nu știa ce este (n.r – zgomotul). Dar oamenii țipau: <<bombă>>,  <<bombă>>! Era foarte multă panică în jur. Erau oameni care țipau numele altor oameni, încercau să găsească oameni cu care veniseră la concert și nu puteau. Toată lumea căuta pe cineva”, a declarat Esme Findlay, în vârstă de 20 de ani, pentru People. 

Lori Templeton, în vârstă de 15 ani, era aproape de scenă când s-a auzit bubuitura. „A fost atât de puternică. Toată lumea s-a întors să se uite, apoi oamenii au început să țipe și să fugă spre ieșiri, iar apoi înapoi în arenă. Oamenii țipau și alergau și se împiedicau de scaune.  A fost înfricoșător. Pentru prima dată în viața mea, am crezut că o să mor”, a spus tânăra, pentru People.

Ea a continuat precizând că se auze o alarmă: „Am auzit o voce care ne anunța: <<doamnelor și domnilor, din cauza unui incident în interiorul arenei, vă rugăm să evacuați sala>>. Poliția le spunea oamenilor să fugă. Când am ajuns afară, erau persoane care țipau și plângeau”.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

„O bubuitură puternică, similară cu cea a exploziei unei bombe, s-a auzit foarte puternic, stârnind teamă printre oameni. Încercam cu toții să fugim de pe Arenă. S-a auzit un zgomot puternic și practic toată lumea a început să fugă dinspre zona în care s-a auzit explozia spre noi, în timp ce încercau să iasă”, a declarat un martor în vârstă de 22 de ani, Majid Khan, pentru BPA, potrivit Harpers's Bazaar.

La rândul său, Oliver Jones, în vârstă de 17 ani, a explicat că „explozia s-a auzit cu ecou în Arenă, moment în care oamenii au început să fugă”.
Un alt participant la concertul Arianei Grande a declarat, pentru The Guardian: „S-a auzit o bubuitură puternică la finalul concertului. Luminile erau deja aprinse, așa că ne-am dat seama că momentul nu face parte din show. La început, ne-am gândit că a fost o bombă. Era foarte mult fum. Oamenii au început să fugă spre ieșire. Când am reușit să ieșim din Arenă, afară se aflau zeci de mașini de poliție și mai multe ambulanțe”.

22 de persoane au murit și 59 au fost rănite, luni seara, după ce o bombă a explodat pe Manchester Arena, la finalul concertului cântăreței americane Ariana Grande. Poliția din Manchester a precziat, marți dimineața, că atacatorul este un bărbat care a acționat singur și care ar fi folosit un dispozitiv exploziv improvizat. El și-ar fi pierdut viața în atentat.



 

 

 

Cele mai citite

Aeroport evacuat! Alertă cu bombă la Chișinău, a doua în două zile

Un zbor de la Londra către Chișinău a fost nevoit să schimbe ruta de urgență, îndreptându-se către aeroportul din Iași, după ce aeroportul din...

Milano, la un pas de a interzice vânzarea de pizza sau înghețată după miezul nopții

Liderii din Milano au fost acuzați că au pornit un război împotriva mâncării la pachet (n.r. sistemul to go), printre care se numără și...

Elena Lasconi are sprijinul USR la alegerile din Argeș. “Un vot pentru PNL este un vot pentru PSD”, susține Cătălin Drulă

Elena Lasconi, Ionuț Moșteanu și Emanuel Soare sunt câțiva dintre candidații USR la alegerile locale din data de 9 iunie 2024. Numele acestora a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă