6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialREPORTAJ FOTO. Protest la Bruxelles: Imigranții au fost încercuiți cu sârmă ghimpată

REPORTAJ FOTO. Protest la Bruxelles: Imigranții au fost încercuiți cu sârmă ghimpată

Un grup de câteva sute de imigranți protestează, luni seara, la Bruxelles, în timp ce se desfășoară Consiliul JAI pe tema crizei refugiaților.

Grupul de imigranți a pornit în marș de la Parlamentul European spre Comisia Europeană. Grupul a fost inițial blocat de armată și poliție, după care a primit permisiunea de a continua drumul. 

Pe străzi s-au alăturat și alți susținători grupului de imigranți. 

Forțele de ordine nu au lăsat grupul de imigranți să ajungă la Comisia Europeană. Oamenii au fost încercuiți cu sârmă ghimpată într-un parc din apropierea sediului CE. 

Un jandarm a declarat pentru România liberă că oamenii sunt din mai multe țări și protestează pentru drepturile imigranților. 

În grupul de protestatari se află și Iasin, un tânăr imigrant din Irak care a renunțat la facultatea de Drept și a plecat din țara lui de teama războiului. Iasin își dorește să se stabilească în Belgia sau Germania deoarece știe că va primi ajutoare importante din partea statului.

Tânărul a declarat pentru reporterul România liberă că nu a luat în considerarea posibilitatea de a veni în România întrucât nu crede că va primi statutul de refugiat cu acte li ajutoare în regulă. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă