FOTO. Germania: Un grup al extremei dreapta a încercat să pătrundă în Ministerul de Justiție. Protestatarii sunt nemulțumiți de o lege privind combaterea delictelor de ură

Aproximativ 50 de membri ai unei grupări germane de extremă dreapta au încercat să pătrundă, vineri, în sediul Ministerului german al Justiției, în semn de nemulțumire față de o Lege privind combaterea delictelor de ură și a știrilor false.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 19.05.2017 - 20:07

Aproximativ 50 de membri ai unei grupări germane de extremă dreapta au încercat să pătrundă, vineri, în sediul Ministerului german al Justiției, în semn de nemulțumire față de o Lege privind combaterea delictelor de ură și a știrilor false, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Astfel, mai mulți membrii ai „Mișcării Identitare”, grup care pledează pentru apărarea identității naționale, s-au apropiat cu un camion de sediul Ministerului Justiției și au încercat să intre în interior cu ajutorul unei scări. Cu toate acestea, ei au fost opriți de forțele de ordine. Mai mult, presupusul organizator al protestului a fost condus la o secție de poliție și i s-a deschis dosar penal pentru încălcarea legii privind reuniunile publice.

 

Participanții la protest au strigat sloganuri împotriva ministrului Justiției, Heiko Mass, și în favoarea închiderii granițelor Europei în fața migranților.

Conform guvernului german, „Mișcarea Identitară'' are circa 300 de membri, dar numai o parte dintre ei participă în mod regulat la proteste. În luna decembrie, un grup de „identitari'' a încercat să ocupe sediul central al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, după ce în luna august militanți ai acestei mișcări au escaladat Poarta Brandenburg și au amplasat sub carul victoriei tras de patru cai o pancartă cu sloganul: „Frontiere sigure, viitor sigur''.

Autoritățile de la Berlin afirmă că „identitarii'' fac parte din noile mișcări de extremă dreapta, care resping societățile multiculturale și văd o amenințare în imigrație și islam.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...