FOTO. Coreea de Nord se fălește cu cea mai adâncă rețea de tuneluri din Phenian. Rezidenții capitalei nord-coreene s-ar putea ascunde la 110 metri sub pământ, în cazul unui atac nuclear

Trenurile circulă la metroul din Phenian la o adâncime de aproape 110 metri, scrie Daily Mail. Deși, în mod normal, mijlocul de transport în comun este folosit de locuitorii capitalei nord-coreene pentru a se deplasa dintr-o parte în alta a orașului, în cazul izbucnirii unui război între Statele Unite și Coreea de Nord, tunelurile ar putea fi folosite pentru adăpostirea populației.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 11.08.2017 - 21:04

Trenurile circulă la metroul din Phenian la o adâncime de aproape 110 metri, scrie Daily Mail. Deși, în mod normal, mijlocul de transport în comun este folosit de locuitorii capitalei nord-coreene pentru a se deplasa dintr-o parte în alta a orașului, în cazul izbucnirii unui război între Statele Unite și Coreea de Nord, tunelurile ar putea fi folosite pentru adăpostirea populației.

Publicația britanică a publicat o serie de fotografii care dezvăluie amploarea tunelurilor de sub Phenian, care se întind pe 29 de kilometri. Potrivit fotografului francez Eric Lafforgue, metroul din Phenian ar avea doar 17 stații și două linii, iar călătoria ar costa aproximativ jumătate de cent american.


 

„Trebuie să validezi biletul la un dispozitiv electronic, dar acestea nu funcționau în ziua în care am mers la metrou. În schimb, am întâlnit un controlor care se plimba prin metrou și le valida”, a spus fotograful, care a efectuat o vizită în Coreea de Nord.

El a mai explicat că fiecare stație poartă un nume legat de revoluție: „camarad”, „steaua roșie”, „glorie”, „eliberare”, „reconstrucție”, „victorie”, „paradis”.

 

Construcția liniilor de metrou din Phenian au început în 1968, fiind inaugurate de bunicul actualului lider din Coreea de Nord, Kim Jong-un, Kim Il-sung, în anul 1973. Deși regimul susține că trenurile folosite au fost construite în Coreea de Nord, acestea ar fi fost cumpărat în 1999 din Germania. 

„Ajungi la 120 de metri adâncime în doar câteva secunde, dar te simți ca într-un film,din cuza muzicii patriotice care se aude în difuzare”, a mai spus fotograful. 

 

Fotografiile au apărut în spațiul public în contextul în care ofiialii militari au anunțat că ar putea lansa un atac asupra Insulei Guam, controlată de Statele Unite, ceea ce ar putea declanșa un conflict major între Phenian și Washington.

Reacția Phenianului vine în contextul unui exercițiu miliar al trupelor sud-coreene și americane, care va avea loc între 21 și 31 august, și care va implica zeci de mii de soldați. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...