FOTO + VIDEO. Orașul Istanbul, lovit de o furtună violentă. Cel puțin 10 persoane au ajuns la spital. Numeroase străzi au fost inundate

0 persoane au fost rănite, joi seara, într-o furtună violentă care s-a abătut asupra orașului Istanbul. Totodată, numeroase străzi au fost inundate, iar mai multe stații de metrou au fost închise.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 28.07.2017 - 09:55

10 persoane au fost rănite, joi seara, într-o furtună violentă care s-a abătut asupra orașului Istanbul. Totodată, numeroase străzi au fost inundate, iar mai multe stații de metrou au fost închise, potrivit presei locale, citată de agențiile AFP și DPA.

Potrivit unui jurnalist AFP, furtuna nu a durat mai mult de 20 de minute. Cu toate acestea, a cauzat numeroase pagube, cauzând spitalizarea  a cel puțin 10 persoane, dintre care două sunt în stare gravă, scrie agenția Dogan.

Totodată, în partea asiatică a orașului, la Haydarpașa, o macara portuară de mari dimensiuni s-a prăbușit, provocând o explozie și un incendiu, potrivit Daily Sabah, preluat de DPA. În Sisli, în partea europeană a Istanbulului, zidul unui cimitir s-a prăbușit, rănind cel puțin două persoane.

Mai mult, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu străzi inundate și mașini sub apă. Aproape 230 de copaci au fost scoși din rădăcini, iar 90 de acoperișuri s-au prăbușit. Tunelul rutier pe sub Bosfor a fost închis, la fel și câteva stații de metrou. În plus, 16 avioane care urmau să aterizeze pe aeroportul Ataturk din Istanbul au fost de altfel redirecționate. 

Pentru gestionarea situației, au fost mobilizate peste 7.000 de persoane.  

Capitala economică a Turciei a fost deja lovită la 18 iulie de ploi diluviene care au provocat numeroase inundații, fără a provoca victime.

 

Citește totul despre:

Comentarii