6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Intenție de fraudare a votului, la al doilea tur...

FOTO + VIDEO. Intenție de fraudare a votului, la al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Mai multe microbuze și autocare au transportat alegători din regiunea transnistreană în satul Varnița

Mai multe autocare au transportat, duminică, cetăţeni din regiunea transnistreană spre secţiile de votare din dreapta Nistrului, pentru a-și exercita dreptul de vot în al doilea tur la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, potrivit directorului Liceului Lucian Blaga din Tiraspol, Ion Iovcev, informează Radio Chişinău.

Astfel, mai multe autocare și microbuze ar fi oferit transport gratuit  locuitorilor din Tiraspol şi din centrul raional Slobozia. Potrivit sursei citate, nu se cunoaște numele persoanei care a organizat și plătit transportul. Astfel, anunțurile ar fi fost plasate în cutiile poștale ale cetățenilor.

Ion Iovcev a mai spus că ar fi vorbit cu mai multe persoane care au veneficiat de transport gratuit.

Totodată, Unimedia precizează că alegătorii din regiunea transnistreană au fost aduși cu autobuzele la Varnița. Locuitorii satului Varnița spun că „nu au văzut așa ceva niciodată”. Mai mult, există voci care spun că cei transportați cu autobuzele primesc bani pentru a vota pe unul dintre cei doi concurenți electorali. În plus, oamenii spun că autobuzele ar fi organizate de către reprezentanții PSRM.

La ora 19.45, secțiile de votare din Varnița, destinate votanților din regiuniunea transnistreană, s-au închis. Cei care nu au reușit să voteze au fost îmbarcați  în microbuze și duși la secția de votare din localitate Gura Bâcului, pentru a-și exercita votul.

Informația a apărut și pe site-ul Publika.md, care a postat o serie de fotografii care surprind situația din Varnița, unde au apărut sute de maşini cu numere transnistrene şi mii de oameni.

În acest context, liderul Platformei Dreptate și Adevăr (DA), Andrei Năstase, a declarat că la secțiile de vot de pe malul Nistrului sunt aduse, în permanență și în mod organizat, persoane care nu au votat niciodată, cu scopul de a deturna și frauda rezultatul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, potrivit Unimedia.

„Vin chiar acum de la cele două secții de votare din Varnița, unde m-am documentat la fața locului despre cum se produc aceste crime electorale. Întreg sistemul, toate instituțiile statului au primit indicații să facă tot posibilul pentru ca un anumit candidat să ajungă președinte”, a precizat el.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă