FOTO + VIDEO. 62 de morți și peste 50 de răniți, într-un incendiu în centrul Portugaliei. Ambasada României la Lisabona verifică dacă au fost afectați cetățeni români

Ambasada României la Lisabona face verificări pentru a afla dacă printre persoanele care și-au pierdut viața în incendiul forestier din centrul Portugaliei sunt și cetățeni români.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

19.06.2017 - 13:39

Ambasada României la Lisabona face verificări pentru a afla dacă printre persoanele care și-au pierdut viața în incendiul forestier din centrul Portugaliei sunt și cetățeni români.

„Grav incediu forestier în centrul Portugaliei, regiunea Leiria, cu peste 60 de persoane decedate. Ambasada României la Lisabona, prin Secția consulară, are în atenţie acest incident și a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor date suplimentare, precum şi informaţii cu privire la naționalitatea și identitatea victimelor și este pregătită să acorde asistenţă consulară. Ambasada României la Lisabona poate fi contactată la telefonul mobil de urgență 00351.927411628. Gândurile noastre merg cãtre victime și familiile acestora. Solidaritate cu poporul portughez în aceste momente dificile”, se precizează într-un comunicat de presă.

Cel puţin 62 de persoane au fost ucise, iar mai multe au fost date dispărute, în urma incendiilor de pădure care au avut loc sâmbătă şi duminică în centrul Portugaliei, cel mai grav dezastru din ţară în ultimele decenii. Alte 50 au fost rănite, informează AP.

Incendiul a fost declanşat, sâmbătă după-amiază, în oraşul Pedrogao Grande, aflat la 50 de kilometri sud-est de Coimbra. La mai bine de 24 de ore după, focul nu a fost stins pe unele dealuri din centrul Portugaliei. Un fulger ar fi provocat focul, pe fondul unei furtuni uscate. Portugalia este predispusă la incendii forestiere în lunile de vară, când sunt înregistrate temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

 Premierul portughez Antonio Costa a declarat că „dimensiunile acestui incendiu au cauzat o tragedie umană dincolo de oricare alt eveniment din memoria noastră".

Uniunea Europeană a oferit asistenţă Portugaliei, mai multe unităţi pentru stingerea incendiilor fiind trimise din Spania, Franţa şi Grecia. Mai mulţi lideri ai lumii, printre care preşedintele francez Emmanuel Macron, Papa Francisc sau premierul spaniol Mariano Rajoy, au transmis mesaje de solidaritate către statul portughez.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...