Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fostul premier Vlad Filat a leşinat la tribunal după 17 zile de greva foamei

Fostul premier moldovean Vlad Filat, aflat în a 17-a zi de greva foamei, şi-a pierdut marţi cunoştinţa la judecătoria cartierului Buiucani din Chişinău, unde avea loc o noua şedinţă de judecată în dosarul care îl vizează, relatează portalul Moldova.org, citată de Agerpres. O ambulanţă a fost chemată pentru a-i acorda asistenţa necesară.

Share

Mara Ivanov 0 comentarii

Actualizat: 21.06.2016 - 16:22

Fostul premier moldovean Vlad Filat, aflat în a 17-a zi de greva foamei, şi-a pierdut marţi cunoştinţa la judecătoria cartierului Buiucani din Chişinău, unde avea loc o noua şedinţă de judecată în dosarul care îl vizează, relatează portalul Moldova.org, citată de AgerpresO ambulanţă a fost chemată pentru a-i acorda asistenţa necesară. 

Igor Popa, unul din avocaţii lui Vlad Filat, a declarat presei că fostul premier a leşinat în anticamera Judecătoriei Buiucani, fapt menţionat în fişa medicală ce a fost întocmită de medicul de la Urgenţă, potrivit Unimedia. 
Avocaţii au cerut să fie transportat la Spitalul de Urgenţă pentru examinare, dar solicitarea lor a fost respinsă. 
"Nu este vorba despre o simplă slăbiciune, aşa cum spun procurorii. Şedinţa de judecată a fost amânată pentru mâine. Nu cred că Vlad Filat va fi în stare să fie prezent la această şedinţă. Filat a fost transportat înapoi la penitenciarul nr.13. Noi am solicitat să fie transferat la Urgenţă, dar am fost refuzaţi', a declarat Igor Popa pentru Unimedia. 
Potrivit acestei publicaţii, deşi Filat nu a mâncat nimic de mai mult de două săptămâni, reprezentanţii Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP) afirmă în continuare că starea lui este satisfăcătoare. 
Filat a publicat recent un nou mesaj pe Facebook în care scrie despre sentinţa sa care, potrivit lui, "a fost deja şoptită judecătorilor şi procurorilor', anticipând o condamnare la 16-18 ani de închisoare. 
Fostul premier a fost reţinut preventiv la 15 octombrie 2015, iar ulterior arestat. Vlad Filat este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă, după ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat că i-ar fi dat în ultimii ani bani şi bunuri în valoare de 250 de milioane de dolari. El neagă acuzaţiile, declarând ca este victima unei răfuieli politice. 

 

Citește totul despre:

Comentarii