Fostul deputat în Duma de Stat a Rusiei, Denis Voronenkov, a fost asasinat în centrul Kievului

Fostul deputat în Duma de Stat a Rusiei, Denis Voronenkov, a fost împuşcat mortal în centrul Kievului. Potrivit poliței ucrainene, mai multe persoane necunoscute au tras focuri de armă în centru orașului, în apropierea unui hotel, arată Unimedia.

Share

Gabriel Mihai 0 comentarii

Actualizat: 23.03.2017 - 15:41

UPDATE  Poroșenko a acuzat împușcarea mortală a fostului parlamentar rus în fața hotelului Premier Palace din Kiev, pe care l-a caracterizat ca fiind un act de terorism “la nivel statal” sponsorizat de către Moscova.

”Vorbim de un act de terorism la nivel statal din partea Rusiei, după ce el a fost forţat să-şi părăsească ţara fără niciun motiv. Voronenkov a fost unul dintre martorii principali ai agresiunii ruse împotriva Ucrainei şi avea informaţii despre rolul jucat de Ianukovici în desfăşurarea de trupe ruse în Ucraina”, a declarat Poroşenko.


Fostul deputat în Duma de Stat a Rusiei, Denis Voronenkov, a fost împuşcat mortal în centrul Kievului. Potrivit poliței ucrainene, mai multe persoane necunoscute au tras focuri de armă în centru orașului, în apropierea unui hotel, arată Unimedia.

În urma schimburilor de focuri din centrul Capitalei ucrainiene, bodyguardul fostului deputat a fost rănit, iar Voronenkov a fost ucis.

Șeful Poliției din Kiev a declarat că atacul a fost, probabil, un asasinat la comandă.

În februarie, Radio Free Europe scria că Voronenkov și soția sa, cântăreață la operă și fost parlamentar la rândul său, și copilul lor de 10 luni au fugit din Rusia în octombrie. El a primit cetățenie ucraineană și a devenit un critic dur al Kremlinului.

Fost membru al Partidului Comunist, ales in Parlament in 2011, el a devenit cunoscut pentru ca a fost unul dintre autorii legii care interzicerea institutiilor sau persoanelor straine sa detina institutii media ruse.

Intr-un interviu, el a declarat ca votul pentru anexarea Crimeei din Duma de Stat a fost fraudat. Fostul ales a explicat ca, desi documentele arata ca ar fi votat pentru anexare, el nu a fost prezent la Parlament in ziua respectiva.

In plus, fostul deputat a declarat pentru presa ca a ajutat procurorii ucraineni sa construiasca dosarul impotriva fostului presedinte Viktor Ianukovici, acuzat de tradare. El urma sa depuna marturie in instanta.

“Voi discuta despre faptele criminale ale fostului presedinte care au dus la actuala varsare de sange din regiunile Donetk si Lugansk”, fiefuri ale rebelilor, a spus politicianul intr-un interviu acordat luna trecuta.

Voronenkov considera, insa, ca este in siguranta la Kiev.

Numele sau a aparut in scandalul Panama Papers, pentru ca ar fi detinut actiuni intr-o companie inregistrata in Insulele Virgine Britanice. In plus, el ar fi detinut cel putin cinci apartament de lux in Rusia si o adevarata flota de masini.

Citește totul despre:

Comentarii