Forțele armate afgane au ucis un comandant important al grupării Al-Qaida

Autoritățile afgane au anunțat duminică uciderea unuia dintre comandanții-cheie ai grupării Al-Qaida, Saifullah Akhtar, transmite DPA, citând un comunicat al Directoratului Național pentru Securitate (NDS).

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2017 - 16:06

Autoritățile afgane au anunțat duminică uciderea unuia dintre comandanții-cheie ai grupării Al-Qaida, Saifullah Akhtar, anunță Agerpres, care a preluat știrea de la DPA.

Akhtar a fost ucis în cadrul unei operațiuni speciale derulate de NDS în data de 9 ianuarie, în provincia Ghazni, situată în centrul țării, se anunță într-un comunicat al Directoratului Național pentru Securitate (NDS).

Saifullah Akhtar a fost o figură importantă în cadrul Al-Qaida, fiind comandantul combatanților pakistanezi în perioada în care regimul taliban era la putere în Afganistan.

El reușise să mobilizeze 30.000 de luptători le căror ordine includeau purtarea de bătălii în Asia centrală, potrivit comunicatului remis de NDS.

"La acel moment, Akhtar și actualul lider Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, răspundeau de o importantă tabără de antrenament a teroriștilor, situată în Bagram și Reshkhor", se mai arată în document.

 

Citește totul despre:

Comentarii