15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialForța de șoc pe care Donald Trump amenința c-o trimite împotriva Coreii...

Forța de șoc pe care Donald Trump amenința c-o trimite împotriva Coreii comuniste este în Australia

"Armada" americană promisă de președintele Statelor Unite, Donald Trump, în apropierea peninsulei coreene, ca răspuns la amenințarea Phenianului, nu a început să navigheze spre această zonă, a recunoscut marți un responsabil american al Apărării, citat de AFP, informează Agerpres.

Pe 8 aprilie, un purtător de cuvânt al comandamentului american din Pacific a anunțat că un port-avion american, Carl Vinson, și flota sa erau în drum spre peninsula coreeană, ca "măsură de precauție", menționând amenințarea nucleară nord-coreeană.

Donald Trump a declarat apoi, pe 12 aprilie, pe canalul Fox Business: "Suntem pe cale să trimitem o armada. Foarte puternică".

În fapt, grupul aeronaval "va începe să facă drumul spre nord în direcția mării Japoniei în 24 de ore", a adăugat acest responsabil care a cerut păstrarea anonimatului.

Grupul nu va ajunge în zonă decât săptămâna viitoare, a adăugat acesta.

Conform acestui responsabil, navele se află încă în largul coastei de nord-vest a Australiei. O fotografie a marinei americane, făcută în acest weekend, arată port-avionul în largul insulei Java.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă