Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FMI a aprobat un împrumut de 26 de miliarde de euro pentru Portugalia

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a aprobat un împrumut de aproximativ 26 de miliarde de euro destinat Portugaliei pe o perioadă de trei ani, pentru a ajuta această ţară să îşi redreseze finanţele publice şi economia ...

Share

Avram Eliza 0 comentarii

21.05.2011 - 12:49
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a aprobat un împrumut de aproximativ 26 de miliarde de euro destinat Portugaliei pe o perioadă de trei ani, pentru a ajuta această ţară să îşi redreseze finanţele publice şi economia în colaborare cu Uniunea Europeană, relatează Agerpres.

 

Board-ul instituţiei şi-a dat acordul asupra acestui împrumut ce face parte dintr-un plan de ajutor internaţional de 78 de miliarde de euro, a precizat FMI într-un comunicat.

"Toată această finanţare este concepută pentru a oferi Portugaliei un răgaz înainte ca ea să se împrumute pe pieţe, sprijinind în acelaşi timp aplicarea unor măsuri politice necesare pentru a-şi repune economia pe calea cea bună", a explicat FMI.

Portugalia se împrumută pe pieţele de credit la costuri ce îi ameninţă viabilitatea finanţelor publice, în pofida unor anunţuri succesive ale guvernului ei asupra unor măsuri de economii bugetare, aminteşte AFP.

"Acest sprijin financiar important va contribui la atenuarea costurilor sociale ale ajustării" acestor programe de austeritate, estimează instituţia.

Fondul a acordat, la fel ca Irlandei în decembrie, o facilitate lărgită de credit, modalitate prevăzută pentru ţările ce au nevoie de o ajustare pe termen mediu a economiilor lor.

Citește totul despre:

Comentarii