Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Filmele nominalizate la Oscar au adunat deja 2 miliarde

Studiourile cinematografice ale căror producţii au fost nominalizate anul acesta la Oscar la categoria cel mai bun film, au câştigat împreună 2 miliarde de dolari din vânzările de bilete, fiind printre cele mai vizionate ...

Share

Rl online 0 comentarii

23.02.2013 - 13:57
Studiourile cinematografice ale căror producţii au fost nominalizate anul acesta la Oscar la categoria cel mai bun film, au câştigat împreună 2 miliarde de dolari din vânzările de bilete, fiind printre cele mai vizionate filme din anul 2012, conform Reuters.

 


Şase din cele nouă filme intrate în cursa pentru Oscar la categoria cel mai bun film, printre care şi favoritele "Argo" şi "Lincoln", au realizat încasări de cel puţin 100 de milioane de dolari fiecare în cinematografele din SUA şi Canada.

"Este vorba de filme care au rezonanţă la public", a comentat Keith Simanton, editor al site-ului IMDb.com. "Este un mariaj fericit între artă şi comercial", a mai adăugat el potrivit Agerpres.

În urmă cu un an un singur film dintre cele nominalizate la Oscar, drama "The Help", reuşea să atingă plafonul de 100 de milioane de dolari al încasărilor, conform site-ului Box Office Mojo. Filmul câştigător al Oscarului, "The Artist", un film mut, alb-negru, a obţinut doar 45 de milioane de dolari pe piaţa nord-americană. În plus, încasările globale realizate de cele 9 filme nominalizate anul trecut au atins doar 1,2 miliarde de dolari, chiar şi după publicitatea de care s-au bucurat cu ocazia participării la Oscar.

Popularitatea filmelor din acest an demonstrează abilitatea studiourilor de a realiza filme mai bune, cu bugete mai mici, conform lui Adam Fogelson, preşedintele studiourilor Universal Pictures. În urmă cu câţiva ani, a mai precizat el, un film aşa cum este "Les Miserables", cu numeroşi actori de primă mână, ar fi costat atât de mult încât nu ar fi primit nici măcar undă verde din partea producătorilor pentru a fi realizat. Studiourile Universal au menţinut bugetul acestui musical la 60 de milioane de dolari printr-un proces judicios de control al cheltuielilor şi prin impunerea unor plafoane salariale mai scăzute pentru actori.

Hollywood-ul speră că popularitatea acestor filme va atrage mai mulţi telespectatori pentru ceremonia de decernare a premiilor Oscar. Anul trecut audienţa a fost de 39 de milioane de telespectatori, o audienţă destul de scăzută în comparaţie, spre exemplu, cu anul 1998, când 55 de milioane de oameni au urmărit filmul "Titanic" câştigând mai tot ce se putea câştiga în seara de Oscar.

Categoria cel mai bun film reprezintă în acest an o vitrină a diversităţii tuturor filmelor care în 2012 au realizat încasări de 10,8 miliarde de dolari în SUA şi Canada, conform lui Chris Aronson, preşedintele departamentului de distribuţie al studiourilor 20th Century Fox. "Les Miserables" şi "Django Unchained"sunt două producţii aflate la polurile opuse ale acestui spectru. "Este o piaţă foarte echilibrată unde se găseşte câte ceva pentru fiecare, iar acesta este motivul pentru care industria cinematografică americană este foarte sănătoasă", a mai adăugat el

Citește totul despre:

Comentarii

loading...