12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialEuropa, în alertă, după mai multe amenințări cu bombă

Europa, în alertă, după mai multe amenințări cu bombă

După atentatele de la Paris, în mai multe țări europene au existat amenințări cu bombe și pachete suspecte, care au pus Europa în alertă. În urma atentatelor de la Paris, Franța a decretat stare de urgență, însă și restul statelor europene își iau măsuri de siguranță în fața amenințărilor reprezentate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI). 

Astfel, prima alertă cu bombă, după atentatele din capitala Franței, a fost în orașul Hanovra din Germania. Ulterior, două avioane Air France au fost obligate să aterizeze de urgență și un terminal al aeroportului Copenhaga a fost evacuat. 

Atentat dejucat la Hanovra

Meciul amical dintre reprezentativele Germaniei și Olandei, care urma să aibă loc pe stadionul din Hanovra, a fost anulat, marţi seara, din “motive de securitate”, după ce autorităţile au primit un mesaj care semnala prezenţa unui dispozitiv exploziv, mai precis o valiză goală.

De asemenea, în aceeași seară a mai fost evacuată de urgență și o sală de concerte din apropierea stadionului din oraș. Orașul Hanovra urma să fie ținta unui atentat similar celui din Paris, însă autoritățile germane au reușit să împiedice la timp planul teroriștilor.

Citește și: Hanovra, ținta unei tentative de atentat similar cu cel din Paris. Stadionul și sala de concerte, evacuate de urgență

Cancelarul german, Angela Merkel, şi vicecancelarul Sigmar Gabriel se aflau pe stadion, dar au fost evacuaţi în siguranță.

Forţele de poliţie au găsit material explozibil şi într-o ambulanţă parcată în apropierea HDI Arena. Mai mult, se presupune că tentativa din Hanovra are legătură cu atacurile de vineri, din Paris, în urma cărora 139 de persoane au murit şi aproximativ 350 au fost rănite.

Amenințări cu bombă la bordul a două avioane Air France

Două avioane ale companiei aeriene Air France, care au pornit din SUA cu destinația Franța au fost deviate, marți noaptea, în urma unor amenințări cu bombă. Ambele aeronave au aterizat în siguranță pe aeropoturi american, conform CNN. 

Cursa Air France 65, care a decolat din Los Angeles către Paris, a fost deviată spre Salt Lake City, în urma unei ameninţări cu bombă primite printr-un apel telefonic de la sol, a declarat un oficial guvernamental american.

Citește și: Noi amenințări cu bombă: Două avioane Air France, DEVIATE spre aeroporturi din SUA

La scurt timp, cursa Air France 55, care decolase de la aeroportul internaţional Dulles din Washington către Charles de Gaulle din Paris, a fost deviată spre un aeroport din Halifax, Nova Scotia, tot din cauza unei ameninţări cu bombă, a precizat o sursă guvernamentală.

Deocamdată nu se cunosc identitățile apelanților sau dacă a fost vorba despre o singură persoană. 

Terminal al aeroportului din Copenhaga, evacuat de urgență 

Poliția daneză a ridicat, miercuri, nivelul de alertă pentru riscuri de atac terorist la al doilea cel mai ridicat grad, la cinci zile după atentatele de la Paris, după ce terminalul 3 al Aeroportului din Copenhaga a fost evacuat din cauza unui bagaj suspect, potrivit presei internaționale. 

Citește și: Terminal al aeroportului din Copenhaga a fost evacuat din cauza unui bagaj suspect

În urma acestui incident, poliția a demarat o anchetă.  În același timp, compania de transport cu metroul a anunțat că stația de metrou din aeroport nu poate fi folosită.

Descinderi de amploare la Saint-Denis

După cinci zile de la atentatele din Paris, polițiștii francezi au descis în forță în Saint-Denis, o localitate aflată la periferia Parisului. Cel puțin două persoane au fost omorâte, iar mai mulți polițiști au fost împușcați, conform Le Parisien.

Astfel, 118 percheziții au fost efectuate, marți noapte și în cursul zilei de miercuri, iar polițiștii au efectuat 25 de arestări și au confiscat 34 de arme.

Citește și: FOTO+VIDEO. Descinderi în Saint-Denis, pentru capturarea teroristului care a planificat atentatele de la Paris. Ce măsuri anunță Hollande 

De asemenea, Guvernul francez a aprobat, miercuri, legea care prevede extinderea perioadei de urgență cu încă trei luni de zile. Măsura urmează să fie examinată de Parlament. 

După atentatele de la Paris,în Franța a fost decretată stare de urgență. După decretarea stării de urgență, au fost mobilizați în total 58.000 de polițiști, 50.000 de jandarmi și 10.000 de militari. 

În atentatele teroriste de vinerea trecută au murit 129 de persoane și alte 352 de persoane au fost rănite. 

Citește și: Cel mai grav atentat terorist asupra Europei. Istoria atacurilor însângerate de pe bătrânul continent

 

 

 

Cele mai citite

Ozzy Osbourne şi Mary J. Blige, printre artiștii ce vor fi incluși în Rock & Roll Hall of Fame în 2024

Anul acesta, Rock & Roll Hall of Fame își deschide porțile pentru o nouă serie de legende din lumea muzicală, printre care se numără...

Baby Nest-ul de la Marianne’s Goodies: Soluția ideală pentru somnul și joaca în siguranță a bebelușilor

Descoperă cum Baby Nest-ul de la Marianne's Goodies, un brand românesc de inovație în domeniul articolelor pentru bebeluși, asigură o tranziție lină și sigură...

Alexandru Maxim, spectacol în Turcia! Românul a dat un gol și a pasat decisiv în victoria lui Gaziantep

Mijlocaşul român Alexandru Maxim a contribuit decisiv la victoria echipei sale, Gaziantep FK, cu scorul de 2-0, în fața formației Kasimpaşa, din etapa a...
Ultima oră
Pe aceeași temă