15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialErdogan va renunţa la cele 2000 de procese penale împotriva turcilor care...

Erdogan va renunţa la cele 2000 de procese penale împotriva turcilor care l-au insultat

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că, într-un gest unic de bunăvoinţă, va renunţa la procesele deschise împotriva persoanelor acuzate l-ar fi insultat, notează Mediafax.

"Voi retrage toate procesele cu privire la afirmaţiile lipsite de respect făcute la adresa mea," a spus preşedintele, care a adăugat că a fost inspirat de sentimentele de unitate manifestate în urma recentei tentative de lovitură de stat.

Potrivit autorităţilor, mai devreme în acest an, aproximativ 2.000 de persoane erau anchetate pentru acuzaţii de acest fel.

Pe de altă parte, Erdogan a criticat dur reacţia statelor occidentale faţă de măsurile de epurare din Turcia împotriva persoanelor suspectate de legături cu tentativa de lovitură de stat, cerând acestora "să-şi vadă de propriile treburi".

Peste 18.000 de persoane au fost arestate preventiv în Turcia pentru implicare în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, a anunţat recent ministrul turc de Interne, Efkan Ala.

O facţiune a armatei turce a încercat să înlăture Administraţia Recep Tayyip Erdogan pe 15 iulie, Ankara atribuind tentativa de lovitură de stat simpatizanţilor clericului musulman Fehtullah Gulen, aflat în Statele Unite.

Cele mai citite

Economia UE va suferi dacă va intra într-o „cursă a subvențiilor” cu SUA și China

Economia Uniunii Europene va fi afectată dacă va intra într-o ”cursă a subvențiilor” cu Statele Unite(SUA) și China, avertizează un oficial din cadrul Fondului...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă