Erdogan îşi descurajează cetăţenii să viziteze Germania "anti-turcă"

Cetăţenii turci au fost avertizaţi „să aibă grijă” în cazul în care întreprind călătorii în Germania, citând o ascensiune a sentimentului anti-turc înaintea alegerilor parlamentare din statul german.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 09.09.2017 - 18:44

Cetăţenii turci au fost avertizaţi „să aibă grijă” în cazul în care întreprind călătorii în Germania, citând o ascensiune a sentimentului anti-turc înaintea alegerilor parlamentare din statul german, potrivit Mediafax.

Cel mai probabil avertizarea va escalada tensiunile dintre cei doi aliaţi NATO, ale căror legături s-au înrăutăţit în urma măsurilor luate de Ankara după tentativa de lovitură de stat.

”Campaniile politice aflate la conducere în Germania se bazează pe un sentiment anti-turc şi împiedică statul nostru să se alăture UE. Atmosfera politică s-a aflat de fapt sub influenţele extremei drepte şi chiar a retoricii rasiste”, conform unei declaraţii a ministerului turc de Externe.

Merkel a afirmat că în actualele condiţii nu vede oportună continuarea discuţiilor cu Ankara privind participarea la uniunea vamală a UE. Sătămâna trecută, un purtător de cuvând al Ministerului german de Externe a anunţat că doi cetăţeni germani au fost arestaţi în Turcia, ridicând la 12 numărul germanilor reţinuţi în această ţară.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...