Emmanuel Macron susține că Polonia a decis să se izoleze de UE, alegând să meargă împotriva acesteia

Președintele Franței, Emmanuel Macron. a declarat, vineri, că Polonia a decis să se izoleze în Europa și să meargă împotriva acesteia într-o serie de dosare ale Uniunii Europene.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 25.08.2017 - 13:32

Președintele Franței, Emmanuel Macron. a declarat, vineri, că Polonia a decis să se izoleze în Europa și să meargă împotriva acesteia într-o serie de dosare ale Uniunii Europene, potrivit Agerpres.

La finalul întrevederii cu președintele bulgar Rumen Radev, șeful statului francez a subliniat că Polonia nu poate determina direcția Europei.

Macron a afirmat că dorește ca Bulgaria, care va prelua la 1 ianuarie 2018 președinția semestrială a Consiliului UE, să joace un rol deplin în discuțiile consacrate adâncirii procesului de integrare europeană și că această țară trebuie să facă parte din noua versiune a spațiului Schengen.

În ceea ce-l privește, președintele bulgar Rumen Radev a estimat că directiva UE privind lucrătorii detașați ar trebui să caute un echilibru între țările mai vechi și cele mai noi ale blocului comunitar.

De asemenea, șeful statului bulgar s-a pronunțat pentru o 'abordare cuprinzătoare' pentru a se acoperi diferențele dintre țările vest și est-europene în legătură cu normele care guvernează modalitățile în care companiile din țările cu salarii mai mici detașează lucrători în străinătate.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...