Emmanuel Macron speră că Donald Trump se va răzgândi în privința Acordului de la Paris privind schimbările climatice

Președintele Franței, Emmanuel Macron, și-a exprimat speranța că omologul său american, Donald Trump, va reveni asupra deciziei de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris privind combaterea schimbărilor climatice

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 16.07.2017 - 16:18

Președintele Franței, Emmanuel Macron, și-a exprimat speranța că omologul său american, Donald Trump, va reveni asupra deciziei de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris privind combaterea schimbărilor climatice.

"Trump mi-a spus că va încerca să găsească o soluție lunile viitoare. Am discutat în detaliu despre ce l-ar putea face să revină în Acordul de la Paris", a declarat Macron, citat în numărul de duminică al săptămânalului Le Journal du Dimanche.

Președintele SUA și-a retras țara din acord la începutul lui iunie, susținând că mari poluatori cum ar fi India și China sunt tratați cu îngăduință, în detrimentul industriei americane. Macron și Trump s-au reîntâlnit săptămâna acesta în capitala Franței, cu ocazia zilei naționale a Franței, 14 iulie. Cu această ocazie, Trump a declarat că "s-ar putea întâmpla ceva în legătură cu Acordul de la Paris".

Acordul semnat în 2015 de aproape 200 de țări consemnează ținta de a limita încălzirea globală la mai puțin de două grade Celsius, până în 2100, în special prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon și alte gaze cu efect de seră.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...