Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

După ce l-a premiat pe președintele turkmen Gurbanguly Berdimuhamedow, Organizația Mondială a Sănătății îl pune ambasador pe un alt dictator, Robert Mugabe. Reacția dură a SUA

Numirea președintelui din Zimbabwe, Robert Mugabe, ca ambasador al bunăvoinței de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), "contrazice clar idealurile ONU", au subliniat sâmbătă Statele Unite

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 22.10.2017 - 12:08

Numirea președintelui din Zimbabwe, Robert Mugabe, ca ambasador al bunăvoinței de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), "contrazice clar idealurile ONU", au subliniat sâmbătă Statele Unite, alăturându-se numeroaselor critici exprimate în lume pe acest subiect.

"Guvernul american a impus sancțiuni contra președintelui Mugabe din cauza crimelor împotriva poporului său și a amenințării pe care o reprezintă pentru pace și stabilitate. Această numire contrazice clar idealurile Națiunilor Unite de respectare a drepturilor omului și a demnității umane", a susținut Departamentul american de Stat.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, i-a cerut în această săptămână lui Robert Mugabe, în vârstă de 93 de ani, să îndeplinească rolul de ambasador al bunăvoinței pentru a ajuta în lupta contra bolilor netransmisibile, precum atacurile cardiace sau astmul, în Africa. Această numire a stârnit vii critici în lume, din partea statelor membre ale OMS, precum și a unor ONG-uri, care denunță prăbușirea sistemului de sănătate din Zimbabwe și a numeroase servicii publice. În fața acestor critici, Ghebreyesus a indicat sâmbătă că "regândește chestiunea".

Nu este primul derfapaj al celor care conduc Organizația Mondială a Sănătății, care l-a premiat de un alt dictator, Gurbanguly Berdimuhamedow, președintele Turkmenistanului. Și tot OMS se laudă cu organizarea unei campanii antifumat în Siria, țară în care oamenii au murit în ultimii ani nu din cauza fumului de țigară, cin din cauza războiului.

CITEȘTE și Producătorii de țigări, atac dur la adresa Organizației Mondiale a Sănătății. JTI: OMS „s-a rupt de realitățile lumii înconjurătoare” și „a creat o cultură a cenzurii și a excluderii”

 

Citește totul despre:

Comentarii