13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDonald Trump continuă atacurile la adresa primarului Londrei, după ce a refuzat...

Donald Trump continuă atacurile la adresa primarului Londrei, după ce a refuzat să se certe cu el: Scuză patetică a lui Sadiq Khan!

Președintele american Donald Trump a lansat, luni, un nou atac la adresa primarului Londrei, Sadiq Khan, la două zile de la atacurile de pe Podul Londra și din Piața Borough, soldate cu moartea a șapte persoane și rănirea altor 48, dintre care 21 în stare critică.

Astfel, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, Donald Trump a afirmat:  „Scuză patetică a primarului Londrei, Sadiq Khan, care a trebuit să găsească o explicație rapidă la declarația sa <<Nu este motiv de alarmare!>> Media tradiționale se străduiesc din greu pentru a vinde această versiune'', a scris el.


 Citește și: Ambasadorul Dan Mihalache susține că l-a felicitat pe ieșeanul care l-ar fi lovit pe unul din atacatorii de la Londra. MAE: Am încercat să îl contactăm, dar nu am reușit să luăm legătura cu el

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a afirmat luni, la Realitatea TV, că a discutat cu românul Florin Morariu, care a devenit cunoscut pe rețelele de socializare, după atacurile de sâmbătă spre duminică de la Londra. Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că nu s-a reușit contactarea bărbatului.


 

După atacurile din noaptea de sâmbătă spre duminică, Donald Trump a lansat atacuri dure la adresa primarului Sadiq Khan.

„Trebuie să nu mai fim corecți politic și să ne apucăm de treabă, pentru a le garanta siguranța cetățenilor noștri. Dacă nu ne deșteptăm, va fi tot mai rău”, a scris președitele american, într-un prim mesaj. 


Citește și:  Opt minute de groază la Londra au schimbat viziunea antiterorism a Marii Britanii: Strategia „teroristul bun“ contra „terorismul rău“ duce la măcel | ANALIZĂ ROMÂNIA LIBERĂ

Opt minute a durat atacul de la Londra, de sâmbătă noaptea, până ce forțele de ordine desfășurate pe străzi i-au anihilat pe teroriști. Pentru autorități, intervenția a fost un succes.


După alte zece minute, revine cu un nou mesaj, în care îl critică pe primarul Londrei, Sadiq Khan: „Șapte morți și 48 de răniți și primarul Londrei spune că nu e nici un motiv de panică!”. 

Ca urmare a afirmațiior, primarul Londrei, Sadiq Khan, i-a adresat președintelui american un răspuns dur. „Primarul Londrei are de făcut lucruri mai importante decât să îi răspundă domnului Trump…Primarul este ocupat să lucreze cu poliţia, cu serviciile medicale şi cu Guvernul pentru a coordona reacţiile la acest atac terorist îngrozitor şi laş; primarul va coordona acţiunile pentru a garanta securitatea londonezilor şi turiştilor din oraşul nostru", au transmis consilierii primarului capitalei britanice.


Citește și:  LIVE UPDATE. Teroriștii Stat Islamic au revendicat atacurile de la Londra. Povestea primei victime identificate. Informații despre primul atacator: Era de origine marocană, dar a locuit în Irlanda. 18 răniți sunt în continuare în stare critică | FOTO+VIDEO

Identitatea celor trei autori ai atacului terorist, care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Londra, este cunoscută de Poliția Metropolitană, informează BBC.


Ulterior, Sadiq Khan a afirmat, într-un interviu: „Londonezii vor observa o creştere a prezenţei poliţiei în următoarele zile. Nu există motive să fie alarmaţi".

 Șapte persoane au murit, iar alte 48 au fost rănite, în urma a două atacuri care au avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Londra. Atacurile vin la mai puțin de două săptămâni după explozia de pe Manchester Arena, soldată cu moartea a 22 de persoane și rănirea altor 116. Cele mai recente atacuri au fost provocate de triei indivizi, care au intrat cu un van alb în pietonii de pe London Bridge. După aceea, ei au scos cuțitele și au început să atace, la întâmplare, oamenii din piața Borough și din puburile din apropire.  În opt minute, polițiști înarmați au venit la locul incidentului și i-au ucis pe cei trei, trăgând nu mai puțin de 50 de focuri de armă, potrivit BBC News. Ca urmare a atacului, 12 suspecți au fost arestați.


 

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă