Donald Trump a anulat acordul cu Havana: Acum că sunt președinte, America va denunța crimele regimul Castro

Preşedintele american Donald Trump a anunțat, vineri, anularea cu efect imediat a acordului încheiat între Washington și Havana la sfârșitul lui 2014, denunțând de la Miami caracterul "brutal" al regimul castrist, relatează AFP, potrivit Agerpres..

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 16.06.2017 - 23:21

Preşedintele american Donald Trump a anunțat, vineri, anularea cu efect imediat a acordului încheiat între Washington și Havana la sfârșitul lui 2014, denunțând de la Miami caracterul "brutal" al regimul castrist, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Donald Trump a denunțat în discursul său acordul încheiat de predecesorul său Barack Obama care "nu îi ajută pe cubanezi și îmbogățește regimul".

"Cu efect imediat, anulez acordul complet inechitabil semnat cu Cuba de ultima administrație. Acum că sunt președinte, America va denunța crimele regimul Castro", a declarat el, promițând un "acord mai bun" pentru cubanezi și Statele Unite. "Știm ce se întâmplă și ne amintim ce s-a întâmplat", a adăugat el.

Liderul de la Casa Albă a cerut eliberarea tuturor deținuților politici din insula comunistă. "Nu vom ridica sancțiunile impuse regimului cubanez înainte ca toți deținuții politici să fie puși în libertate", a adăugat președintele Statelor Unite.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...