Donald Trump a ajuns în Filipine, în ultima etapă a turneului său din Asia

Președintele american, Donald Trump, a ajuns duminică în Filipine, unde va participa la un summit regional în ultima etapă a turneului său asiatic

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 12.11.2017 - 14:11

Președintele american, Donald Trump, a ajuns duminică în Filipine, unde va participa la un summit regional în ultima etapă a turneului său asiatic.

Sosit din Vietnam, Trump va asista în Filipine la summitul Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) și va avea convorbiri cu președintele filipinez, extrem de controversatul Rodrigo Duterte.

Relațiile dintre Washington și Manila, doi aliați pe baza unui acord de apărare, s-au deteriorat considerabil după alegerea lui Duterte în 2016 în funcția de președinte. În cauză este sângerosul său ''război împotriva drogurilor'', soldat cu mii de victime și care a fost criticat de către fostul președinte american Barack Obama.

Începuturile președinției lui Rodrigo Duterte au fost marcate și de o reorientare a diplomației filipineze către China, în detrimentul aliatului său american tradițional. Tensiunile s-au mai atenuat odată cu alegerea lui Donald Trump, care a salutat, într-o conversație telefonică cu Duterte la sfârșitul lui aprilie, ''eforturile incredibile'' ale președintelui filipinez în problema drogurilor.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...