7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialDonald Trump a acceptat să facă o escală în China, în cadrul...

Donald Trump a acceptat să facă o escală în China, în cadrul primului său turneu oficial prin Asia

Președintele Donald Trump este așteptat să facă o oprire în China, în noiembrie 2017, în cadrul primei sale vizite oficiale în Asia, a declarat marți un oficial american, citat de Reuters, informează Agerpres.

Decizia acestei vizite survine pe fondul tensiunilor privind testele nucleare ale Coreii de Nord.

Washingtonul și aliații săi au afirmat că este nevoie urgentă ca Beijingul, principalul aliat și partener comercial al Coreii de Nord, să facă mai multe presiuni asupra Phenianului pentru a renunța la programele sale de arme nucleare și balistice.

Președintele chinez Xi Jinping i-a adresat invitația omologului său american Donald Trump de a face o vizită în China în timpul întrevederii lor din aprilie de la Palm Beach, în Florida. Cei doi lideri s-au mai întâlnit pe marginea summitului G20 din iulie.

Trump urmează să participe la summitul SUA-ASEAN și la summitul Asia de Est (EAS) din Filipine în noiembrie, precum și la summitul Forumului de Cooperare Asia-Pacific (APEC) din Vietnam.

Ministerul de Externe chinez nu a răspuns imediat unei solicitări Reuters de a comenta cu privire la o posibilă vizită a lui Donald Trump în China.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni în unanimitate și la inițiativa Statelor Unite o nouă serie de sancțiuni împotriva Coreei de Nord, interzicându-i exportul de textile și reducând aprovizionarea sa cu petrol și gaze naturale.

A opta serie de măsuri, sprijinite de China și Rusia — cei mai apropiați susținători ai Coreei de Nord—, vizează să pedepsească această țară pentru testul său nuclear de la 3 septembrie. Prin sancțiunile sale, de fiecare dată mai drastice, ONU dorește să împingă Phenianul la negocierea programelor sale de înarmare nucleară și convențională, considerate o amenințare pentru stabilitatea mondială.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Israelul a efectuat raiduri aeriene în orașele din nord-estul Libanului

Israelul a efectuat raiduri aeriene în apropierea orașelor Ras Baabelk și Hermel din nord-estul Libanului, au declarat patru surse de securitate pentru Reuters. Israelul a...

Se schimbă legea creditelor. Dobânzile nu pot fi mai mult decât dublul sumei împrumutate

Legea care plafonează dobânzile practicate de instituțiile financiare nonbancare și limitează creanțele pe care le solicită recuperatorii a fost votată azi în plenul Camerei...

Irina Begu, victorioasă la revenirea în circuit

Irina Begu a revenit în circuitul profesionist de tenis după o absență de șapte luni cu o victorie. Românca de 33 de ani s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă