Donald Trump, avertisment către fostul șef al FBI: Să sperăm că James Comey nu are înregistrări ale conversaţiilor noastre, pe care să le ofere presei!

Președintele american Donald Trump i-a transmis, vineri, fostului director al Biroului Federal de Investigații (FBI), James Comey, pe care l-a demis marți seara, să nu dezvăluie presei înregistrări ale conversațiilor dintre ei.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 12.05.2017 - 23:50

Președintele american Donald Trump i-a transmis, vineri, fostului director al Biroului Federal de Investigații (FBI), James Comey, pe care l-a demis marți seara, să nu dezvăluie presei înregistrări ale conversațiilor dintre ei, informează Mediafax.

„Să sperăm că James Comey nu are înregistrări ale conversaţiilor noastre pe care să le ofere presei!", a scris Donald Trump, pe contrul său de Twitter.

Președintele Statelor Unite a declarat, joi seara, că James Comey i-a dat asigurări că nu este investigat în dosarul privind ingerinţele Rusiei în campania electorală prezidenţială din anul 2016. „Chiar l-am întrebat (pe James Comey -n.red.). I-am spus: «Dacă este posibil, îmi puteţi spune dacă sunt vizat de investigaţie?». Mi-a răspuns: «Nu sunteţi investigat»", a declarat Donald Trump într-un interviu acordat postului tv NBC.

Pe de altă parte, directorul interimar al FBI, Andrew McCabe, a refuzat să confirme dacă l-a auzit pe James Comey spunând că preşedintele Donald Trump nu este vizat de investigaţia referitoare la ingerinţele ruse în campania electorală din Statele Unite. Andrew McCabe a fost audiat, joi, în Comisia pentru Informaţii a Senatului Statelor Unite, după ce Donald Trump l-a demis pe James Comey, directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI). 

Donald Trump, preşedintele SUA, l-a demis pe James Comey, directorul FBI, pe motiv că ar fi gestionat în mod inadecvat investigaţia în cazul serverului de email privat utilizat de Hillary Clinton, însă demiterea intervine în contextul anchetei privind ingerinţele Rusiei în campania electorală., notează sursa citată.

Potrivit unor oficiali de la Departamentul Justiţiei, James Comey a fost destituit pentru că ar fi încălcat principii şi proceduri judiciare dezvăluind public detalii despre investigaţia care o viza pe Hillary Clinton. În urmă cu câteva zile, Donald Trump l-a acuzat public pe James Comey că i-a permis lui Hillary Clinton, candidatul democrat în scrutinul prezidenţial din 2016, „multe lucruri rele" atunci când a stabilit că nu trebuia inculpată. James Comey a fost lăudat de Donald Trump la sfârşitul lunii octombrie 2016 când FBI a dispus o nouă investigaţie în cazul emailurilor utilizate de Hillary Clinton în calitatea de secretar de Stat. Hillary Clinton susţine că a pierdut scrutinul prezidenţial din cauza anchetei FBI.

În 20 martie, James Comey anunţa că Biroul Federal de Investigaţii efectuează o anchetă în cazul presupuselor legături între echipa de campanie a lui Donald Trump, devenit preşedinte al SUA, şi oficiali ruşi.

„Acest lucru include investigarea caracterului legăturilor între persoane asociate campaniei lui Donald Trump şi Administraţia Rusiei şi dacă a existat vreo coordonare între campanie şi eforturile Rusiei", afirma James Comey, în martie, în cursul audierilor în Comisia pentru Informaţii a Camerei Reprezentanţilor. Michael Flynn a demisionat în februarie din funcţia de consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională după ce au apărut informaţii că ar fi comunicat cu oficiali din Rusia în campania electorală. La rândul său, Jess Sessions, secretarul american al Justiţiei, este acuzat că ar fi comunicat cu oficiali ruşi.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...