6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDominique Strauss-Kahn, eliberat pe cauţiune. Vezi cât a plătit fostul director FMI

Dominique Strauss-Kahn, eliberat pe cauţiune. Vezi cât a plătit fostul director FMI

Judecătorii americani au decis, joi seară, eliberarea pe cauţiune a fostului director al FMI, Dominique Strauss-Kahn,, informează Le Figaro.

Stabilită la un milion de dolari, cauţiunea îi garantează acestuia posibilitatea de a părăsi celula pentru a se muta într-o locuinţă din New York, sub supravegherea constantă a autorităţilor. De asemenea, acestuia i-a fost interzis să se refugieze în ambasada franceză din SUA şi i-au fost confiscate toate documentele de călătorie.

DSK va purta tot timpul o brăţară electronică, care va transmite poziţia lui. Acesta va locui alături de soţia lui în apartamentul din NewYork. Alături de Strauss-Kahn va fi, în permanenţă, un bodyguard. Atât brăţara, cât şi serviciile gardianului, vor fi plătite de DSK.

De asemenea, pe lângă cauţiunea de un milion de dolari, Dominique Strauss-Kahn a depus şi o garanţie, în valoare de cinci milioane de dolari, deoarece existau temeri că va încerca să fugă.

Cu puţin timp înainte de a fi eliberat, judecătorii l-au pus oficial sub acuzare în urma reclamaţiei privind agresiuni sexuale. Argumentele aduse de avocaţi în favoarea fostului şef FMI au fost că acesta este un “domn respectabil”, şi că decizia de a-l ţine în arest “nu este întemeiată”.

Următoarea audiere va avea loc pe 6 iunie, a declarat avocatul lui Dominique Strauss-Kahn. Acesta a mai spus că DSK îşi va mai petrece o noapte în închisoare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă