Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Doi tineri au fost arestați în Australia, după ce ar fi colectat bani pentru gruparea Stat Islamic

Un bărbat de 20 de ani şi o adolescentă de 16 ani au fost arestaţi marţi la Sydney, fiind suspectaţi de colectare de fonduri pentru susţinerea grupării jihadiste Statul Islamic.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.03.2016 - 11:52

Un bărbat de 20 de ani şi o adolescentă de 16 ani au fost arestaţi marţi la Sydney, fiind suspectaţi de colectare de fonduri pentru susţinerea grupării jihadiste Statul Islamic (SI), relatează Reuters, citată de Agerpres.

Arestarea a fost efectuată de o echipă comună de combatere a terorismului la Guildford, o suburbie a metropolei Sydney, în cadrul unei operaţiuni ce a vizat militanţi radicali de pe teritoriul ţării. 

'Presupunem că sunt implicaţi în obţinerea de bani pentru a-i trimite în străinătate şi pentru a ajuta Statul Islamic în activităţile sale', a afirmat 
Catherine Burn, adjunct al comisarului din New South Wales. Pedeapsa maximă pentru această infracţiune este 25 de ani de închisoare. 

'Am spus anterior că este îngrijorător faptul că ne confruntăm în continuare cu prezenţa adolescenţilor în acest mediu. Şi arestările de astăzi nu au modificat această situaţie', a apreciat Burn. 

Vicecomisarul poliţiei federale, Michael Phelan, a afirmat că arestările de marţi 'nu au legătură cu plănuirea unui atac terorist în 
Australia', precizând că nu există o ameninţare iminentă la adresa comunităţii. 

'Acuzaţiile care ar putea fi aduse acestor doi suspecţi se referă la presupuse activităţi în colectarea de fonduri şi tentativa de a-i transfera către o organizaţie teroristă din străinătate', a afirmat el. În noiembrie, Agenţia de combatere a spălării de bani din Australia a anunţat că peste 50 de milioane de dolari australieni (38 milioane de dolari americani) ar fi fost folosiţi pentru a susţine militanţi islamişti, de trei ori mai mult faţă de anul anterior.

Potrivit unor surse oficiale, zeci de australieni luptă alături de militanţi ai Statului Islamic în Irak şi Siria.

Citește totul despre:

Comentarii