Doi presupuși jihadiști cu cetățenie europeană, reținuți în Turcia. Ei ar fi plănuit să comită un atentat în Europa

Doi bărbați cu cetățenie europeană, suspectați de legături teroriste, au fost arestați în Turcia, sub suspiciunea că ar fi plănuit să comită un atentat în Europa, în numele grupării jihadiste Stat Islamic.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 11.02.2017 - 20:11

Doi bărbați cu cetățenie europeană, suspectați de legături teroriste, au fost arestați în Turcia, sub suspiciunea că ar fi plănuit să comită un atentat în Europa, în numele grupării jihadiste Stat Islamic, a anunțat, sâmbătă, agenția Dogan, citată de AFP, potrivit Agerpres.

În urmă cu 10 zile, autoritățile turce au reținut un danez de origine libaneză și un suedez de origine irakiană. Cei doi posibili teroriști, în vârstă de 35 și respectiv 38 de ani, au fost antrenați în Siria și s-ar fi alăturat jihadiștilor în urmă cu aproximativ trei ani.

Serviciul de informații suedez a confirmat că în Turcia a fost arestat un cetățean suedez suspectat de terorist.

Tot sâmbătă, presa turcă a anunțat că autorul atacului terorist comis în noaptea de Anul Nou într-un club din Istanbul, uzbecul Abdulkadîr Mașaripov, și-a recunoscut fapta. În vârstă de 34 de ani, el a fost arestat pe 16 ianuarie la Istanbul împreună cu alte patru persoane. Acel atentat revendicat de gruparea Statul Islamic s-a soldat cu 39 de morți, atât turci cât și străini.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...