Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Discursul Reginei Elisabeta, amânat pentru 21 iunie, pe fondul negocierilor dintre Partidul Conservator şi Partidul Democratic Unionist din Irlanda de Nord

Discursul reginei Elisabeta, în cadrul căruia Executivul britanic îşi prezintă programul legislativ, va fi susținut pe 21 iunie, a anunţat liderul Camerei Comunelor, în condiţiile în care Partidul Conservator nu a ajuns încă la un acord pentru formarea unui guvern

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 15.06.2017 - 16:21

Discursul reginei Elisabeta, în cadrul căruia Executivul britanic îşi prezintă programul legislativ, va fi susținut pe 21 iunie, a anunţat liderul Camerei Comunelor, în condiţiile în care Partidul Conservator nu a ajuns încă la un acord pentru formarea unui guvern, informează site-ul The Guardian, potrivit Mediafax.

"Deschiderea oficială a Parlamentului şi Discursul Reginei vor avea loc miercuri, 21 iunie. Guvernul a ajuns la un acord cu Palatul Buckingham pentru această dată", a anunţat Andrea Leadsom.

Discursul Reginei era programat pentru luni, 19 iunie, dar a fost amânat pe fondul negocierilor dintre Partidul Conservator şi Partidul Democratic Unionist din Irlanda de Nord.

Premierul britanic Theresa May a anunţat că vrea să conducă un Guvern minoritar şi discută joi cu partidele din Irlanda de Nord. May are nevoie de susţinerea Partidului Democratic Unionist.

Discursul Reginei este redactat de către Guvern şi prezintă o schemă a programului de guvernare planificat pentru următoarea sesiune parlamentară. De regulă, regina Elizabeth a II-a este cea care dă citire acestui program.

Deşi amânarea Discursului Reginei este rară, când conservatorii şi liberal-democraţii au format un guvern de coaliţie în 2010, evenimentul a avut loc după 20 de zile de la alegerile generale. În 1992, a trecut aproape o lună de la ziua alegerilor şi până când Guvernul a anunţat noul său program.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...