Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Diaconescu a discutat cu viceprimarul Romei despre proiecte destinate românilor din Italia

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a discutat, marţi, cu viceprimarul Romei, Sveva Belviso, despre propuneri de colaborare între Primăria Romei şi Guvernul României, fiind menţionate un material video pentru prevenirea ...

Share

Rl online 0 comentarii

27.03.2012 - 21:33
Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a discutat, marţi, cu viceprimarul Romei, Sveva Belviso, despre propuneri de colaborare între Primăria Romei şi Guvernul României, fiind menţionate un material video pentru prevenirea traficului de persoane şi înfiinţarea unor centre de adăpost şi primire, potrivit Mediafax.

Întâlnirea a avut loc în cadrul vizitei de lucru făcute de Diaconescu la Roma în perioada 26-28 martie 2012, potrivit MAE.

"În cadrul discuţiilor au fost abordate o serie de propuneri de colaborare între Primăria Romei şi Guvernul României în beneficiul cetăţenilor români din Peninsulă. Astfel, viceprimarul Romei a propus realizarea unui material video care să aibă ca obiectiv informarea cetăţenilor români în scopul prevenirii traficului de persoane şi oricăror forme de abuz. Acest material, care va fi realizat în parteneriat cu instituţiile statului român responsabile, ar urma să fie difuzat pe canalele media din România, scopul vizat fiind o mai bună informare a cetăţenilor români care doresc să muncească în Italia în ceea ce priveşte modalităţile de prevenire a formelor de abuz şi a traficului de persoane", scrie MAE.

Urmare discuţiei de marţi cu episcopul ortodox român din Italia, Prea Sfinţia Sa Părintele Siluan, Diaconescu a propus o colaborare mai strânsă a Primăriei Romei cu Episcopia Ortodoxă Română din Italia şi a cerut examinarea posibilităţii încredinţării unor imobile, pe care Episcopia să le poată utiliza pentru proiecte sociale şi educaţionale, de tipul celor realizate de Biserica Catolică, respectiv: adăpost pentru cei fără locuinţe, centre de primire, centre de consiliere.

"Au fost analizate şi alte proiecte destinate susţinerii şi promovării culturii române în Italia, printre care disponibilitatea administraţiei de la Roma pentru înfiinţarea unui liceu românesc, care să fie denumit după numele marelui poet român Mihai Eminescu. Viceprimarul Romei a subliniat contribuţia majoră şi implicarea comunităţii de români la dezvoltarea societăţii italiene şi a declarat că în prezent sunt aproximativ 40 000 de firme înfiinţate de către români, care au angajaţi inclusiv cetăţeni italieni", precizează MAE.

Citește totul despre:

Comentarii