Demis pentru scandalul "petrol contra hrana"

Secretarul general al Natiunilor Unite, Kofi Annan, l-a demis pe Joseph Stephanides, un colaborator al ONU acuzat in cadrul scandalului referitor la programul "petrol contra hrana" din Irak, a anuntat, ieri, AFP. In urma unei anchete interne, ...

Share

Razvan Scaesteanu 0 comentarii

03.06.2005 - 00:00
Secretarul general al Natiunilor Unite, Kofi Annan, l-a demis pe Joseph Stephanides, un colaborator al ONU acuzat in cadrul scandalului referitor la programul "petrol contra hrana" din Irak, a anuntat, ieri, AFP.
In urma unei anchete interne, Annan "a decis sa-l demita pe Stephanides". "El a fost informat si si-a incetat imediat activitatea", a precizat un purtator de cuvant al ONU.
Stephanides a fost acuzat, in primul raport al comisiei independente Volcker, in acelasi timp cu Benon Sevan, fostul director al programului "petrol contra hrana". Potrivit raportului, Stephanides ar fi facilitat castigarea de catre compania britanica Lloyd's Register a contractului de inspectare a ajutoarelor umanitare trimise in Irak.
Stephanides a ocupat functia de director al sectiei de afaceri a Consiliului de Securitate din cadrul Departamentului pentru afaceri politice al ONU.

Citește totul despre:

Comentarii