Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cu bani de la UE, bulgarii și-au făcut metrou până la aeroport

În capitala Bulgariei, Sofia, va fi inaugurată astăzi noua linie de metrou care va ajunge până la aeroport. Noul tronson, situat în zona de nord-est a capitalei, este realizat prin prelungirea rețelei de metrou existente.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.04.2015 - 12:48

În capitala Bulgariei, Sofia, va fi inaugurată astăzi noua linie de metrou care va ajunge până la aeroport. Noul tronson, situat în zona de nord-est a capitalei, este realizat prin prelungirea rețelei de metrou existente.

Potrivit agenției Novinite, linia nouă, lungă de 5 kilometri, are patru stații: Druzhba, Iskarsko Shose, Sofiyska Sveta Gora și Aeroportul Sofia. Pasagerii care intră prin oricare din aceste patru stații vor putea călători, fără costuri suplimentare, pe toate magistralele de metrou din capitala Bulgariei.

Prețul total al lucrărilor a fost de 407 milioane de leva, precizează Novinite. Jumătate din această sumă, mai precis 215 milioane de leva, au fost oferiți de UE în cadrul Programului Operațional Transport 2007 – 2013.

Extinderea rețelei de metrou a orașului Sofia costă circa 17 milioane de euro pe kilometru pentru tronsoanele din subteran, respectiv 11,4 milioane de euro pe kilometru pentru tronsoanele de suprafață.

Pe aeroportul din Sofia operează, în anul 2015, 22 de companii, care oferă zboruri directe regulate spre 50 de orașe din Europa și Orientul Mijlociu. Cele mai multe curse aeriene sunt pentru Viena (34 de zboruri pe săptămână), Londra, Frankfurt și Paris.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...