Crucea Roșie își reduce sever activitatea în Afganistan după ce i-au fost uciși șapte angajați

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) a anunțat luni că își va reduce în mod 'drastic' operațiunile în Afganistan în urma atacurilor în care și-au pierdut viața șapte dintre membrii personalului său în anul în curs.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.10.2017 - 09:34

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) a anunțat luni că își va reduce în mod 'drastic' operațiunile în Afganistan în urma atacurilor în care și-au pierdut viața șapte dintre membrii personalului său în anul în curs, transmite Reuters citată de Agerpres.

'Nu avem o altă alegere decât să reducem în mod drastic prezența noastră în Afganistan', a declarat Monica Zanarelli, șefa delegației CICR în această țară.

Organizația nu va părăsi însă Afganistanul, a precizat ea.

La 12 septembrie, Crucea Roșie și-a închis unul din cele șapte centre de ortopedie din nordul Afganistanului după ce una din angajatele sale, o kinetoterapeută, a fost împușcată mortal de un pacient aflat în scaun cu rotile, a relatat AFP.

Lorena Enebral Perez, o spaniolă de 38 de ani, a fost ucisă în interiorul centrului de tratamente ortopedice din Mazar-i-Sharif.

CICR a fost ținta mai multor atacuri în nordul Afganistanului, unde acționează talibani și grupări având legături cu organizația Statul Islamic.

Majoritatea programelor Crucii Roșii în regiunile instabile din nord au fost suspendate după ce șase angajați ai organizației au fost uciși în februarie într-o ambuscadă împotriva convoiului lor în provincia Jowzjan. Doi dintre colegii lor capturați în acest atac au fost puși în libertate în luna septembrie.

Răpirile și omorurile nu au fost revendicate, însă poliția din Jowzjan i-a acuzat pe jihadiștii locali ai Statului Islamic.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...