10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCRIZA SIRIA. Hackerii sirieni au atacat site-ul puşcaşilor marini americani. Vezi ce...

CRIZA SIRIA. Hackerii sirieni au atacat site-ul puşcaşilor marini americani. Vezi ce mesaj au postat

Hackeri favorabili regimului sirian au postat mesaje pe site-ul de recrutare al U.S. Marines Corps, cerând soldaţilor să sfideze ordinele preşedintelui american Barack Obama, relatează Mediafax.

Hackerii au publicat fotografii cu persoane în uniforme americane afişând pancarte scrise de mână pe care se putea citi că ei nu vor lupta pentru Al-Qaida în Siria.

“Obama este un trădător care vrea să vă pună vieţile în pericol pentru a salva rebelii Al-Qaida”, arată mesajul conform unei capturi de ecran realizate de Wall Street Journal.

U.S. Marine Corps a confirmat această intruziune însă a precizat că site-ul vizat, Marines.com, portal pentru recrutarea puşcaşilor marini, a revenit la normal.

Site-ul “Marines.com însuşi nu a fost pus în pericol”, a declarat căpitanul Eric Flanagan într-un comunicat.

Site-ul “funcţionează acum normal iar echipele noastre supraveghează activ situaţia şi se pregătesc să atenueze efectele unui eventual nou atac”, a adăugat el.

U.S. Marines Corps nu a putut confirma cine sunt autorii acestor degradări, însă organizaţia Armata electronică a Siriei a revendicat responsabilitatea, conform informaţiilor transmise de presă.

Organizaţia a revendicat deja recentele operaţiuni de pirataj informatic împotriva New York Times, The Washington Post şi alte site-uri.

Această operaţiunea împotriva U.S. Marines Corps intervine după anunţul preşedintelui Obama că vrea să lanseze o acţiune militară împotriva regimului sirian ca sancţiune pentru utilizarea armelor chimice împotriva propriului popor.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă