Criza refugiaților: 1.300 de migranți, reținuți în Turcia

Turcia a reținut, luni, circa 1.300 de migranți care se îndreptau, pe mare, spe Grecia. Operațiunea, cea mai amplă de acest fel din ultimele luni, a avut loc la o zi după acordul dintre Uniunea Europeană și Ankara, menit să stăvilească valul de migranți.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 30.11.2015 - 20:47

Turcia a reținut, luni, circa 1.300 de migranți care se îndreptau, pe mare, spe Grecia. Operațiunea, cea mai amplă de acest fel din ultimele luni, a avut loc la o zi după acordul dintre Uniunea Europeană și Ankara, menit să stăvilească valul de migranți, relatează Mediafax. 

Astfel, jandarmii turci au reținut sute de sirieni, irakieni, iranieni și afgani, precum și trei traficanți de persoane, găsiți în ascunzători situate în apropierea litoralului turc al Mării Egee, lângă orașul Ayvacik din provincia Canakkale, au declarat pentru Reuters oficiali ai gărzii de coastă.

Citește și: Fără entuziasm, UE face concesii Turciei

Migranții au fost trimiși într-un centru de repatriere, de unde unii dintre ei ar putea fi deportați, au indicat oficialii.

Duminică, la Bruxelles, liderii europeni și guvernul de la Ankara au ajuns la un acord asupra unui fond în valoare de 3 miliarde de euro, bani alocați pentru cei circa 2,2 milioane de refugiați, majoritatea sirieni, aflați în prezent pe teritoriul Turciei. Celelalte componente ale acordului, încheiat sub forma unui plan de acțiune, se referă la 'redinamizarea' procesului de aderare a Turciei la UE și la grăbirea procesului de liberalizare a vizelor pentru cetățenii turci.

Citește totul despre:

Comentarii