Corespondenţă specială de la Chişinău. Aşteptările politicienilor după vot

Igor Dodon, liderul unui partid prorus din Republca Moldova este de fapt în plan personal un proromân.Mama lui este profesoară de limba română, copiii lui studiază la o şcoală de limbă română pentru a merge la studii în România, firmele de consultanţă care l-au consiliat în plan politic atunci când a candidat pentru Primăria Chişinăului din partea Partidului Comunist au fost tot din România, una dintre ele fiind celebra firmă a lui Felix Tătaru. Contrar convingerilor din familie, Igor Dodon a decis să înfiinţeze un partid nou numit Partidul Socialist şi să afişeze imagini cu el şi cu Putin şi să candideze sub sloganul “Împreună cu Rusia”.

Share

Petrica Rachita 0 comentarii

Actualizat: 30.11.2014 - 22:43

Partidul Socialist – extremism prorus cu orientări personale europene

Igor Dodon, liderul unui partid prorus din Republca Moldova este de fapt în plan personal un proromân.Mama lui este profesoară de limba română, copiii lui studiază la o şcoală de limbă română pentru a merge la studii în România, firmele de consultanţă care l-au consiliat în plan politic atunci când a candidat pentru Primăria Chişinăului din partea Partidului Comunist au fost tot din România, una dintre ele fiind celebra firmă a lui Felix Tătaru. Contrar convingerilor din familie, Igor Dodon a decis să înfiinţeze un partid nou numit Partidul Socialist şi să afişeze imagini cu el şi cu Putin şi să candideze sub sloganul “Împreună cu Rusia”.

După ce partidul Patria, un partid extremist prorus a fost exclus din cursa electorală de la Chişinău, partidul lui Dodon a urcat în sondaje de la cinci procente la aproape zece procente mare parte din electoratul vorbitor de limbă rusă reorientăndu-se către Partidul Socialist. Secretarul executiv al Partidului Socialist Vlad Bătrâncea, a declarat pentru România Liberă că partidul pe care îl reprezintă are orientare prorusă pentru că s-a săturat de oligarhia din Moldova “ Noi nu vrem să mai fim săracii Europei.Ne-am săturat de oligarhii Filat şi Plathoniuc, dar nici cu Voronin nu vrem să discutăm pentru că este făţarnic şi declară ce vrea după interese,ba cu Rusia , ba cu Europa.’

Legat de alegerile din acest an, partidul lui Igor Dodon crede că au fost fraudate în mod direct “ Listele au fost suplimentate cu peste cincisute de mii de suflete moarte care stau în apartamente fictive.Oricum noi sperăm în 12 procente.Nu suntem un partid anti România,suntem pentru uniunea vamală cu Rusia şi acolovrem să ajungem pentru bunăstarea moldovenilo’ a mai spus liderul extremist de la Chişinău.

Partidul Democrat - “moldovenii au decis soarta ţării”

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a mulţumit tuturor moldovenilor care au ales să participe astăzi la vot. Domocratul a precizat că prin această acţiune s-a decis soarta ţării şi s-a consolidat stabilitatea. ''Moldovenii care au votat nu doar că şi-au exercitat dreptul constituţional, dar au o misiune civică, s-a decis soarta ţării. Rezultatele vor demonstra care este dorinţa moldovenilor. Oamenii au votat conştient, au făcut o alegere conştientă şi responsabilă. Prin acest vot va fi consolidată suveranitatea, independenţa şi stabilitatea ţării. Asta înseamnă investiţii, locuri de muncă, indemnizaţii, dezvolatarea infrastructurii'', a declarat politicianul.

Totodată, politicianul a declarat pentru România Liberă că aşteaptă rezultatul final şi abia după aceea va decide ce va face” În primul rând sper că Coaliţia Proeuropeană să mergă pe calea europeană aleasă şi mai mult, să accelereze măsurile care ar trebui implementate pentru a adera cât mai curând.Nu se pune problema de discuţii pentru funcţiile din cadrul arcului guvernamental.Pentru Moldova nu există altă cale decât aceasta sau întoarcerea la Rusia cu tot ceea ce înseamnă rău pentru noi acest lucru”

Partidul Liberal - “Trăiască Europa şi noi pe lângă ea”

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, speră că moldovenii au făcut astăzi alegerea corectă. ''Mulţumesc celor care aţi participat la vot pentru că democraţia înseamnă alegere şi sper că aţi făcut alegerea corectă. Moldova are viitor în cadrul UE şi NATO. Securitate, pace, linişte şi bunăstare putem avea sub umbrela NATO. Sper că aţi menţinut votul pentru acest viitor. Vreau să avem o componeţă activă, profesionistă, patriotică. Un Parlament care să folosească şi a doua atribuţie pentru că în 20 de ani Parlamentul nu a avut funcţia de control, ci doar a adoptat legi. Îmi doresc un Parlament cinstit. Mâine vom striga ''Traiască Europa şi noi pe lângă ea'', a precizat Mihai Ghimpu.

Citește totul despre:

Comentarii