Coreea de Nord a testat o nouă rachetă balistică. Japonia avertizează că nu mai poate accepta asemenea provocări. Coreea de Sud a convocat Consiliul pentru Securitate Națională

Regimul comunist de la Phenian a lansat, duminică, o nouă rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.05.2017 - 11:56

UPDATE 10,40: Lansarea rachetei din Coreea de Nord a fost raportată imediat președintelui Coreei de Sud, Moon Jae-in, care a convocat de urgență Consiliul de Securitate Națională.

Consiliul s-a întrunit la ora locală 7.30, sub conducerea consilierului prezidențial pentru securitate națională, Chung Eui-yong.

Pe de altă parte, secretarul general al guvernului de la Tokyo, Yoshihide Suga, a exprimat protestul ferm al țării sale, arătând că "lansarea acestei rachete balistice din Coreea de Nord este foarte problematică din punct de vedere al siguranței navigației maritime și traficului aerian și constituie o încălcare clară a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite". El a precizat că nu au fost afectate aeronave sau nave maritime.


Regimul comunist de la Phenian a lansat, duminică, o nouă rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei, informează agențiile internaționale de presă citate de Mediafax.

Racheta a căzut în zona exclusivă economică japoneză, fără a produce pagube materiale.

„Această lansare de rachetă este foarte problematică din perspectiva siguranţei navigaţiei şi a traficului aerian şi este o încălcare clară a rezoluţiilor consiliului de Securitate al ONU”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului Japoniei.

„Japonia nu mai poate tolera acţiunile provocatoare repetate ale Coreei de Nord. Am protestat cu putere în faţa Coreei de Nord şi condamnăm acţiunile sale în cei mai puternici termeni”, a mai declarat acesta.

Racheta ar fi fost una de tip Scud, cu rază scurtă de acţiune, care a căzut la aproximativ 450 de kilometri de la lansare, conform armatei sud-coreene.

Preşedintele american Donald Trump a fost informat despre acest nou test nord-coreean, a informat Casa Albă.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...