15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialControversatul miliardar Richard Branson finanțează o nouă campanie anti BREXIT

Controversatul miliardar Richard Branson finanțează o nouă campanie anti BREXIT

Miliardarul Richard Branson a finanțat parțial un grup condus de fostul ministru laburist al sănătății Alan Milburn, al cărui scop este reversarea rezultatului referendumului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează The Guardian.

Un purtător de cuvânt al grupului Virgin, fondat de miliardarul britanic, a precizat că nu au fost făcute încă plăți către această campanie, dar că Branson a spus foarte clar că-și menține susținerea.

Alan Milburn este în fruntea unui nou grup, fondat parțial de Richard Branson, pentru a se opune ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Scopul este să adune diverse grupuri pro-europene dispersate și să înceapă o campanie clară de inversare a deciziei luate prin referendum, probabil după ce guvernul va dezvălui condițiile de ieșire din UE și economia britanică va reacționa.

Principala organizație pro-europeană existentă în prezent, Open Britain, nu este dedicată în mod expres rămânerii în UE, ci vrea să asigure o ieșire cât mai lină posibil pentru mediul de afaceri, inclusiv o implicare maximă pe piața unică.

Grupul condus de Milburn este diferit și de organizația lui Blair, al cărei scop este să reînvie centrul politic și să-i combată pe cei care cred că populismul este o soluție la globalizare. Până acum se știa că agenția de relații publice fondată de Matthew Freud, un prieten apropiat al lui Blair și Cameron, era plătită pentru a gestiona strategia și imaginea unei noi campanii pro-EU.

Un email, publicat de cotidianul The Independent, relevă faptul că Branson a oferit bani și spațiu pentru birouri pentru a ajuta noua organizație să se lanseze. Aceasta este formată, parțial, din diverse grupuri de presiune regionale sau sectoriale, dar și din unele formațiuni mai vechi, cum ar fi Mișcarea Europeană.

Deocamdată nu există vreun acord scris, dar au existat numeroase discuții tehnice despre finanțarea unei structuri legale. O sursă inițială de finanțare ar fi milionarul și filantropul Clive Co1dery, care ar fi dat 300.000 de lire sterline.

În emailul respectiv Milburn spune că ”organizația Virgin s-a oferit să contribuie cu 25.000 de lire sterline, cu spații mari pentru birouri și cu asigurarea ajutorului legal.”

Organizația Virgin nu a făcut încă nici o plată către această nouă campanie, spune purtătorul de cuvânt al fundației, care precizează, însă, că ”Este binecunoscut faptul că Richard a susținut campania pro UE înainte de referendum, iar în consecință lumea vrea să știe opinia organizației Virgin asupra Brexit-ului și a impactului acestuia asupra afacerilor. Virgin este interesată să se implice, împreună cu diferite organizații, în procesul de înțelegere a impactului pe care-l va avea în Marea Britanie separarea de UE.”

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă