Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Consilierul lui Putin: Este necesar un "imperiu eurasiatic" care să includă ţări precum România

Consilierul preşedintelui Dumei de Stat şi un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, Aleksandr Dughin, a vorbit, într-un interviu acordat site-ului ungar Alfahir.hu, despre crearea unui "imperiu eurasiatic" dominat de Rusia din care să facă parte inclusiv România, Ungaria, Serbia, Slovacia şi Austria, relatează Mediafax.

Share

Andra Mitu 0 comentarii

Actualizat: 30.01.2015 - 21:38

Consilierul preşedintelui Dumei de Stat şi un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, Aleksandr Dughin, a vorbit, într-un interviu acordat site-ului ungar Alfahir.hu, despre crearea unui "imperiu eurasiatic" dominat de Rusia din care să facă parte inclusiv România, Ungaria, Serbia, Slovacia şi Austria, relatează Mediafax.

Dughin a spus că anticipează sfârşitul statelor-naţiuni și a precizat că ţări precum România, Ungaria, Serbia, Slovacia şi Austria ar putea fi înglobate într-un "imperiu eurasiatic".

Citește și: Cine sunt prietenii din România ai lui Dugin, ideologul lui Putin

"Este necesar un imperiu eurasiatic care să contracareze influenţa Occidentului nihilist", a spus Dugin. El a vorbit despre o "nouă ordine mondială" bipolară, formată, de o parte, din Statele Unite şi Europa Occidentală (condusă de Germania), şi, de altă parte, din Uniunea Eurasiatică, dominată de Rusia.

"Într-o lume globalizată, este necesar să fie apărate identităţile culturale ale indivizilor, reduşi până acum la fluxuri migratorii", a spus Dugin.

Aleksandr Dughin a spus despre formaţiunea naţionalistă ungară Jobbik că mişcarea populistă are o doctrină "realistă".

Citește și: Ideologul lui Putin, Aleksandr Dughin, vizită secretă în România

Aleksandr Dugin a fost consilier al Kremlinului, este membru al partidului Rusia Unită, un apropiat al lui Vladimir Putin şi consilier al preşedintelui Dumei de Stat Serghei Narîşkin.

Citește și: Despre Dughin, dughinism și putinism: Россия-Матушка în ofensivă

Tratatul privind constituirea Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2015. Noua organizaţie internaţională include Rusia, Armenia, Belarus şi Kazahstan. Kîrgîzstanul urmează să adere în mai.

Citește totul despre:

Comentarii