Confruntări între forţele de ordine şi protestatari în Polonia. Mai mulţi poliţişti au fot răniţi

În urma protestelor din Paris ca urmare a proiectului legislativ prin care se urmăreşte interzicerea avortului, mai mulţi poliţişti au fost răniţi, iar 7 persoane au fost arestate.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 04.10.2016 - 16:18

Luni seară, în urma protestelor împotriva proiectului de lege care restricţionează dreptul reproductiv al femeilor, s-au înregistrat mai multe confruntări între forţele de ordine şi manifestanţi. Trei polițiști au fost răniți și spitalizați, citează Agerpres. Cele mai grave incidente au avut loc în capitala Poloniei şi în Poznan.

Organizatorii mişcării “Lunea Neagră” au lansat femeilor poloneze și un apel la o zi de grevă generală, dar participarea a fost redusă. În schimb, unele companii au dat liber luni angajatelor în semn de solidaritate cu această mişcare.

Mișcarea de protest a început pe 23 septembrie, când parlamentul a admis spre dezbatere o inițiativă populară ce propune interzicerea întreruperilor voluntare de sarcină, pedepse cu închisoarea pentru femeile care apelează la întreruperi de sarcină, sporirea pedepselor pentru medicii care efectuează avorturi și inclusiv investigarea cazurilor de avort spontan, precizează sursa citată.

Citește totul despre:

Comentarii