10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialComuniştii moldoveni acuză fraudarea alegerilor cu ajutorul studenţilor din România

Comuniştii moldoveni acuză fraudarea alegerilor cu ajutorul studenţilor din România

Rezultatele alegerilor legislative de duminică sunt fraudate, au declarat, marţi, reprezentanţi ai Partidului Comuniştilor, care au afirmat că au fost aduşi cu autocarele studenţi din România şi duşi la mai multe secţii de votare, pentru a vota multiplu.”Puterea a folosit diverse metode, înglobate într-un sistem unic. Sunt foarte multe cazuri în care persoanele au fost incluse în listele suplimentare ilegal, fără ca aceştia să prezinte certificatul de vot sau dovada domiciliului”, a declarat juristul PCRM, Sergiu Sârbu, citat de Jurnal.md.

Potrivit NewsIn, el a adăugat că cele mai multe buletine de vot care au fost declarate nevalabile (aproape 12.000 – n.r.) erau în favoarea PCRM. “S-a votat fără ca ştampila să fie aplicată pe fişa de însoţire, oamenii fiind întrebaţi dacă vor sau nu acest lucru. Au fost aduşi studenţii cu autocarele din România şi duşi la mai multe secţii de votare pentru a vota multiplu”, a declarat juristul PCRM, Sergiu Sârbu.

El consideră că toate aceste fraude sunt în măsură să schimbe rezultatele alegerilor. “Am depistat procese verbale falsificate, cu cifre care nu pot fi introduse în sistemul nostru, deoarece sunt greşite. În satul Oxentea, raionul Dubăsari, s-a depistat o diferenţă în rezultatele votării pentru PCRM – 592, PLDM – 338. După ce au fost renumărate, voturile pentru PCRM erau de 621, iar PLDM – 316, adică 31 de voturi de buletine au fost găsite în pachetul PLDM”, a spus Sârbu.

Comuniştii mai susţin că, în multe localităţi, au găsit diferenţe între numărul persoanelor care au primit buletine de vot şi numărul de buletine. “Diferenţa este de ordinul sutelor, iar în aceste localităţi de regulă câştigător este PLDM. Nu este clar de ce CEC-ul nu a observat aceste diferenţe”, a remarcat un alt membru al PCRM, Gheorghe Petrenco. Comuniştii mai spun că au fost cazuri când voturile alegătorilor au fost “cumpărate” cu orez, făină, alcool, dar şi prin mijloace financiare. PCRM a anunţat că va transmite organelor electorale aceste informaţii şi va cere verificarea lor.

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...
Ultima oră
Pe aceeași temă