Cine l-ar putea înlocui pe Abu Bakr al-Baghdadi, la conducerea grupării teroriste Stat Islamic

Șeful facțiunii Stat Islamic din Libia, Jalaluddin al-Tunisi, are cele mai mari șanse să devină noul lider al grupării teroriste, după moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi,.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

15.07.2017 - 19:12

Șeful facțiunii Stat Islamic din Libia, Jalaluddin al-Tunisi, are cele mai mari șanse să devină noul lider al grupării teroriste, după moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi, potrivit postului saudit Al Arabiya, citat de Xinhua, informează Agerpres.

Al-Tunisi este unul dintre cei mai importanți candidați la „succesiunea" lui Al-Baghdadi, în condițiile în care gruparea teroristă caută să supraviețuiască și chiar să se extindă rapid în Africa de Nord după eșecurile înregistrate în Irak și Siria, a transmis Al Arabiya.

Potrivit Al Arabiya, gruparea teroristă are nevoie disperată de un nou lider. În prezent nu mai sunt prea mulți lideri ISIS în viață, iar Al-Tunisi este unul dintre cele mai importante nume, capabil să-i succeadă lui Al-Baghdadi. Al-Tunisi, al cărui nume real este Mohamed Ben Salem al-Ayouni, s-a născut în 1982 în regiunea Masaken din provincia Sousse, din Tunisia. A emigrat în Franța în anii 1990 și a obținut cetățenia franceză, iar după Primăvara Arabă s-a întors în Tunisia natală.

În 2011, Al-Tunisi s-a dus în Siria pentru a lua parte la războiul civil din această țară. În 2014, el a anunțat că se alătură ISIS. Al-Tunisi a fost un apropiat al lui Al-Baghdadi, care l-a numit anul trecut lider al ISIS în Libia, deoarece l-a crezut capabil să câștige bătălii și să mențină relații bune cu alte grupări extremiste din Africa de Nord, a mai relatat Al Arabiya.

Africa de Nord se află în fruntea regiunilor în care ISIS încearcă să se extindă. Libia, mai ales sudul nesigur al acestei țări, oferă adăpost teroriștilor, deoarece ei pot acționa liber aici și pot face rost de bani din contrabandă.

ISIS a confirmat moartea lui Al-Baghdadi, care ar fi fost ucis într-un raid al aviației ruse în Siria, potrivit unei informații difuzate marți de agenția de știri irakiană Al-Sumaria News.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...