Cine este favoritul lui Trump pentru a conduce FBI, după demiterea lui James Comey

Președintele american Donald Trump a anunțat, joi, că unul dintre favoriții săi pentru conducerea Biroului Federal de Informații (FBI) este fostul senator și candidat democrat la postul de vicepreședinte, Joe Lieberman.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

18.05.2017 - 23:50

Președintele american Donald Trump a anunțat, joi, că unul dintre favoriții săi pentru conducerea Biroului Federal de Informații (FBI) este fostul senator și candidat democrat la postul de vicepreședinte, Joe Lieberman, informează Agerpres.

„Suntem foarte aproape" de alegerea unui director al FBI, a declarat Donald Trump, adresându-se reporterilor la începutul întâlnirii cu președintele Columbiei, Juan Manuel Santos.

Întrebat de jurnaliști dacă Lieberman este unul dintre candidații principali, președintele Statelor Unite a confirmat.

În cursul zilei de joi, numele lui Joe Lieberman a fost evocat de Politico și CNN, care au citat surse anonime. Miercuri, el a fost intervievat de Donald Trump pentru funcția de director a FBI.

Joe Lieberman a fost nominalizat pentru funcția de vicepreședinte al SUA în anul 2000, atunci când democratul Al Gore a candidat pentru Casa Albă.


Citește și:  Atmosferă explozivă la Casa Albă: Trump s-a sfătuit cu garda sa de corp dacă să-l demită pe directorul FBI. Președintele american nu pune bază pe consilieri și-i ia prin surprindere cu deciziile sale

Mai mulți apropiați ai președintelui american, Donald Trump, s-au plâns în anumite cercuri că sunt marginalizați în privința luării deciziilor, liderul de la Casa Albă preferând să se consulte cu fiica sa, Ivanka, cu ginerele, Jared Kushner și cu alți oameni care nu au pregătirea necesară.În cazul concedierii directorul FBI, James Comey, s-a consultat și cu garda sa de corp, Keith Schiller, pe care-l cunoaște de multă vreme și în care are încredere.

Donald Trump, preşedintele SUA, l-a demis pe James Comey, directorul FBI, pe motiv că ar fi gestionat în mod inadecvat investigaţia în cazul serverului de email privat utilizat de Hillary Clinton, însă demiterea intervine în contextul anchetei privind ingerinţele Rusiei în campania electorală., notează sursa citată.

Potrivit unor oficiali de la Departamentul Justiţiei, James Comey a fost destituit pentru că ar fi încălcat principii şi proceduri judiciare dezvăluind public detalii despre investigaţia care o viza pe Hillary Clinton. În urmă cu câteva zile, Donald Trump l-a acuzat public pe James Comey că i-a permis lui Hillary Clinton, candidatul democrat în scrutinul prezidenţial din 2016, „multe lucruri rele" atunci când a stabilit că nu trebuia inculpată. James Comey a fost lăudat de Donald Trump la sfârşitul lunii octombrie 2016 când FBI a dispus o nouă investigaţie în cazul emailurilor utilizate de Hillary Clinton în calitatea de secretar de Stat. Hillary Clinton susţine că a pierdut scrutinul prezidenţial din cauza anchetei FBI.

În 20 martie, James Comey anunţa că Biroul Federal de Investigaţii efectuează o anchetă în cazul presupuselor legături între echipa de campanie a lui Donald Trump, devenit preşedinte al SUA, şi oficiali ruşi.

„Acest lucru include investigarea caracterului legăturilor între persoane asociate campaniei lui Donald Trump şi Administraţia Rusiei şi dacă a existat vreo coordonare între campanie şi eforturile Rusiei", afirma James Comey, în martie, în cursul audierilor în Comisia pentru Informaţii a Camerei Reprezentanţilor. Michael Flynn a demisionat în februarie din funcţia de consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională după ce au apărut informaţii că ar fi comunicat cu oficiali din Rusia în campania electorală. La rândul său, Jess Sessions, secretarul american al Justiţiei, este acuzat că ar fi comunicat cu oficiali ruşi.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...