Cine este autorul atacului de la un cazinou în Manila, soldat cu 37 de morţi. Poliția: Nu a fost un act de terorism

Autorul atacului de la un cazinou din Manila, soldat cu 37 de morți, este un filipinez plin de datorii la jocurile de noroc și nu un terorist, a anunțat duminică poliția locală, potrivit agențiilor internaționale de presă.

Share

Andrei Mărgăritescu 0 comentarii

04.06.2017 - 10:31

Autorul atacului de la un cazinou din Manila, soldat cu 37 de morți, este un filipinez plin de datorii la jocurile de noroc și nu un terorist, a anunțat duminică poliția locală, potrivit agențiilor internaționale de presă.

„Reiterăm faptul că acesta nu este un act de terorism, acest incident este rezultatul acțiunii unui singur om”, a declarat presei șeful poliției capitalei filipineze, Oscar Albayalde.

Autorul a fost identificat ca fiind Jessie Carlos, 43 de ani, tată a trei copii, căruia i-a fost interzis accesul în cazinouri din luna aprilie, la cererea familiei sale, din cauza dependenței sale de jocurile de noroc.

„Era plin de datorii din cauza dependenței sale de jocurile la cazinouri. Aceasta a devenit un subiect de neînțelegere cu soția și părinții lui”, a spus șeful poliției din Manila.

Un bărbat cu cagulă pe cap năvălise vineri în Resorts World, un cazinou din Manila, înarmat cu o pușcă automată M4 și o sticlă cu petrol. El a incendiat apoi mai multe camere.

Treizeci și șapte de persoane și-au pierdut viața în incendiu și alte zeci au fost rănite în busculada survenită când clienții cuprinși de panică au încercat să fugă. Autorul atacului s-a sinucis apoi, dându-și foc într-o cameră de hotel, corpul său carbonizat a fost găsit cinci ore mai târziu.

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat imediat acest atac. Autoritățile filipineze au declarat în repetate rânduri că acest atac nu are nimic de-a face cu terorismul și a fost mai degrabă o tentativă bizară de jaf armat comisă de un dezechilibrat. Șeful poliției din Manila a declarat că identificarea agresorului a arătat că teoria inițială a anchetatorilor a fost corectă.

„Nu vom permite ca unele persoane sau grupuri să se servească de aceasă situație în scopuri de propaganda sau în scopuri personale, indiferent că ele sunt filipineze sau străine”, a declarat el, referindu-se la revendicarea Statului Islamic.

Oscar Albayalde a făcut aceste declarații într-o conferință de presă la care au fost prezente și unele dintre rudele atacatorului.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...