15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Atacurile continuă în estul Ucrainei, după intrarea în vigoare a armistiţiului

VIDEO. Atacurile continuă în estul Ucrainei, după intrarea în vigoare a armistiţiului

Cinci membri ai forţelor de securitate ucrainene au fost ucişi, iar alţi 22 răniţi în lupte cu separatişti proruşi, după intrarea în vigoare a armistiţiului semnat, joi, la Minsk, a declarat, luni, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene pentru CNN, informează Mediafax.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_min/1bf8251d8053e6dfa1b6122592df4924/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

 

Tiruri cu mortar au vizat zona oraşului Mariupol, a declarat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene în regiune, Dmitro Cialov.

Armistiţiul a intrat în vigoare cu peste 24 de ore în urmă, la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Armata ucraineană intenţionează, în continuare, să retragă armamentul greu de pe linia frontului, dar acest lucru nu se va întâmpla până când situaţia nu se va calma, a subliniat Cialov.

Armistiţiul este doar un prim pas către încetarea conflictului armat care devastează estul Ucrainei de zece luni, soldat cu peste 5.400 de morţi, potrivit ONU.

Însă, la 90 de minute după ce a intrat în vigoare, duminică, oficiali ucraineni au anunţat bombardamente asupra unei poziţii militare de lângă localitatea Zolote, în regiunea Lugansk.

Un pact, care include armistiţiul, a fost semnat, joi, la Minsk, în Belarus, dar comunitatea internaţională se întreabă cum va fi implementat şi dacă va dura.

Neîncrederea este puternică de ambele părţi, după ce un armistiţiu precedent, încheiat în septembrie, tot la Minsk, a fost încălcat, iar violenţele în Donbas au reizbucnit la începutul anului şi s-au intensificat.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...
Ultima oră
Pe aceeași temă