Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Chişinăul dezminte că Gazprom ar încerca să preia Moldovagaz

Ministrul moldovean al economiei, Valeriu Lazăr, a respins speculaţiile din presă potrivit cărora Gazprom încearcă să preia Moldovagaz, unicul distribuitor de gaz rusesc din R. Moldova, relatează Radio Europa liberă, potrivit

Share

Rl online 0 comentarii

21.05.2010 - 14:26

Ministrul moldovean al economiei, Valeriu Lazăr, a respins speculaţiile din presă potrivit cărora Gazprom încearcă să preia Moldovagaz, unicul distribuitor de gaz rusesc din R. Moldova, relatează Radio Europa liberă, potrivit NewsIn. "Nu am constatat astfel de intenţii din partea Gazprom", a subliniat el.

R. Moldova, care depinde aproape total de gazul rusesc, datorează Gazprom două miliarde de dolari pentru gaz. Gazprom deţine deja 51% din acţiunile Moldovagaz şi unii analişti locali cred că societatea rusă vrea să preia complet compania moldoveană.

Lazăr a mai spus că situaţia financiară a R. Moldova este destul de bună şi este puţin probabil ca ţara să se confrunte cu o criză de genul celei din Grecia. El a explicat că guvernul a decis corect să lanseze programul de austeritate la sfârşitul lui 2009, prin care s-au îngheţat salariile funcţionarilor publici, conform acordului cu FMI.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...